Τρίτη 19/02/2019 - 08:31
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Εκφράζει τη θλίψη και την οργή της για το εργατικό δυστύχημα στα Οινόφυτα

Τη θλίψη και την οργή της για το θάνατο του μεταλλεργάτη που καταπλακώθηκε από ράβδους αλουμινίου σε εργοστάσιο παραγωγής αλουμινίου στα Οινόφυτα, την περασμένη Πέμπτη εκφράζει η «Ταξική Ενότητα» στο Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας (ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ).

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, οι εργάτες «ματώνουν και σακατεύονται κυριολεκτικά με την τεράστια εντατικοποίηση της δουλειάς, με τα αλλόκοτα ωράρια και τις απίστευτες υπερωρίες, με την εργασία στα ρεπό, που σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής - ασφάλειας και ελεγκτικών μηχανισμών κάνουν τα εργατικά "ατυχήματα" στη Βιομηχανική Ζώνη Θήβας - Οινοφύτων καθημερινό φαινόμενο, που οδηγεί ακόμα και στο θάνατο συναδέλφων».

Η «Ταξική Ενότητα» καλεί τους εργαζόμενους «να μην ανεχτούν άλλο να παίζουν με τη ζωή και τα δικαιώματά μας, την υγεία, την ασφάλεια και την ακεραιότητά μας». Απαιτεί:«Να μη "θαφτεί" το τραγικό συμβάν. Να διενεργηθεί έρευνα σε βάθος και να καταλογιστούν οι ευθύνες εκεί που πραγματικά ανήκουν. Να μην τολμήσει κανείς να ρίξει την ευθύνη στο νεκρό συνάδελφό μας ή σε κάποιον άλλο συνάδελφο για "να βγει λάδι" η εργοδοσία. Να ενισχυθούν άμεσα και ουσιαστικά, με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) Θήβας, οι Τεχνικές Επιθεωρήσεις Εύβοιας (Χαλκίδα) και Βοιωτίας (Λιβαδειά), που έχουν την ευθύνη για τη Βιομηχανική Ζώνη Θήβας - Οινοφύτων».

«Όχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών» τονίζει σε ανακοίνωσή του και το Συνδικάτο Μετάλλου ν. Βοιωτίας σε ανάλογη ανακοίνωση που εξέδωσε.