Σάββατο 23/02/2019 - 18:53

Ξεκίνησε το 30ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών

Ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 24/2 οι εργασίες του 30ού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, που πραγματοποιούνται στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, στη Χαλκίδα.

Την εισήγηση πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μανώλης Καραντούσας, ενώ νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυναν ο Γιώργος Μαυρίκος γενικός γραμματέας της ΠΣΟ (δείτε εδώ το χαιρετισμό του), η Γιώτα Ταβουλάρη μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ (δείτε εδώ το χαιρετισμό της), ο Κριστιάν Αλιέμ εκ μέρους της Κλαδικής Τροφίμων της ΠΣΟ (δειτε εδώ το χαιρετισμό του), ο Βαγγέλης Τσολίσος εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και ο Δημήτρης Μούντριχος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Ξεχωριστή στιγμή στο άνοιγμα των εργασιών, η βράβευση των Χαρβιρέτ Σινγκ, Ρασίντ και Χαλίντ Χουσεϊν, μεταναστών εργατών - μελών του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Συμφερόντων Ζούρα - για τη σημαντική συμβολή τους στη μαζικοποίηση των γραμμών της Ομοσπονδίας με μετανάστες εργάτες.

Στο άνοιγμα των εργασιών του Συνεδρίου παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι σωματείων της περιοχής, από την Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, το Συνδικάτο Μετάλλου ν. Εύβοιας, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Σωματείο Φαρμάκου και Καλλυντικού Εύβοιας - Βοιωτίας, το Σωματείο Eurotrip, όπως και των Συνταξιούχων της περιοχής.

Οι εργασίες συνεχίζονται με παρεμβάσεις από τους αντιπρόσωπους. Μεταξύ άλλων παρεμβάσεις έκαναν ο Θανάσης Κολιζέρας, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Ν. Αργολίδας (δείτε εδώ video), ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, (δείτε εδώ video), o Βασίλης Παπαγεωργίου, αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας» (δείτε εδώ video) και ο Γιάννης Σχοινάς, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Αττικής. (δείτε εδώ video), ο Νίκος Βλαχόπουλος, γραμματέας του κλαδικού Συνδικάτου Ν. Λάρισας (δείτε εδώ video), ο Γιάννης Διάκογλου, πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ημαθίας - Πέλλας (δείτε εδώ video), ο Βασίλης Βάσιος, από το κλαδικό Συνδικάτο Άρτας - Πρέβεζας, (δείτε εδώ video), o Παναγιώτης Πορφύρης, αντιπρόεδρος του Κλαδικού Συνδικάτου Ν. Αττικής, (δείτε εδώ video), η Πελαγία Ντούλτσα, Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στις Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις «Ζούρα», (δείτε εδώ video),ο Σπύρος Λοξός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Νηρέας», (δείτε εδώ video), ο Κλεάνθης Καλιαμπάς, πρόεδρος του Κλαδικού Συνδικάτου Ν. Λάρισας, (δείτε εδώ video) και ο Πάρις Λιόλιος, αντιπρόσωπος του Κλαδικού Συνδικάτου Ν. Λάρισας και ΓΓ ΕΚΝΛ (δείτε εδώ video).