Τετάρτη 06/03/2019 - 08:45
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Να τελειώσει η ομηρία μαθητών - γονέων - εκπαιδευτικών στο Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου

Το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου
Το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου

«Την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου Ζακύνθου, οι οποίοι παραμένουν όμηροι των εργολάβων που έχουν αναλάβει το νέο κτίριο, το οποίο έπρεπε να έχει παραδοθεί από τον Σεπτέμβριο του 2017», καταγγέλλει το ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου, τονίζοντας ότι «τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου, οι καθηγητές και οι γονείς τους δεν ζητάνε ειδική μεταχείριση, ζητάνε τα αυτονόητα».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου είναι ένα σχολείο με πολλά προβλήματα μιας και είναι ένα αρκετά παλιό κτίριο και μικρό για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών που φοιτούν εκεί.

Αυτή τη στιγμή φοιτούν στις 3 σχολικές μονάδες του Ειδικού Σχολείου (Ειδικό Δημοτικό, Ειδικό Νηπιαγωγείο και ΕΕΕΕΚ) 40 παιδιά με 22 εκπαιδευτικούς και ο χώρος που έχουν είναι 400 τ.μ. που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τις εξειδικευμένες ανάγκες που έχουν τα παιδιά.

Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί και άλλα προβλήματα μετά την ανέγερση του νέου κτιρίου που προορίζεται για να στεγάσει τις τρεις σχολικές μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, η ανέγερση του νέου κτιρίου 960 περίπου τ.μ. που εγκρίθηκε από το 2013 ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2016 και με δέσμευση για παράδοση το Σεπτέμβρη του 2017. Από τότε έως σήμερα δεν έχει ακόμη τελειώσει το έργο και επιπλέον δημιουργήθηκαν και άλλα προβλήματα σε υποδομές που προέκυψαν ακριβώς από τις εργασίες:

  • Καλοριφέρ, η θέρμανση καταργήθηκε επειδή το λεβητοστάσιο ήταν σε χώρο του νέου σχολείου.
  • Ο αύλιος χώρος του σχολείου περιορίστηκε στο 30% λόγω των εργασιών στο νέο κτίριο και
  • το σύγχρονο θερμοκήπιο ξηλώθηκε για να μεταφερθεί σε άλλο σημείο και σήμερα είναι ένας σωρός από σίδερα.

Είναι απαίτηση η άμεση αποπεράτωση του έργου γιατί είναι από τα πιο αναγκαία έργα του νησιού. Είναι ανάγκη για τα παιδιά που χρειάζονται ένα σύγχρονο σχολείο που να έχει τις προδιαγραφές σε κτιριακές υποδομές, σε εξοπλισμό ώστε να γίνουν τα αναγκαία εργαλεία στα χέρια των εξειδικευμένων εκπαιδευτικών.

Τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου οι καθηγητές και οι γονείς τους δεν ζητάνε ειδική μεταχείριση, ζητάνε τα αυτονόητα».