Τρίτη 12/03/2019 - 22:19
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ

Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία «Μόρνος»

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία «Μόρνος», που συνεχίζεται εδώ και περίπου ένα μήνα, για υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος», το Σωματείο Εργαζομένων EURODRIP, το Συνδικάτο Φαρμάκου Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Βοιωτίας - Εύβοιας και Περιοχής Αυλώνα, το Σωματείο Οικοδόμων Επαρχίας Θήβας και το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας.

Όπως τονίζουν, «σε μία περίοδο που τα κόμματα που ψήφισαν και στήριξαν με νύχια και με δόντια 3 μνημόνια και πάνω από 700 εφαρμοστικούς αντεργατικούς νόμους και ταυτόχρονα υποστηρίζουν πως "επιστρέφουμε στην κανονικότητα" και στη "βιώσιμη ανάπτυξη", εσείς βρίσκετε το θάρρος και την τόλμη να αντιπαλέψετε στην πράξη αυτά τα ιδεολογήματα, που η ίδια η ζωή και η καθημερινότητα τα διαψεύδουν.

Ο αγώνας σας και η καθολική συμμετοχή σας στις κινητοποιήσεις δίνει κουράγιο και σε όλους εμάς στις μάχες που δίνουμε με την εργοδοσία και το κράτος της, με τα κόμματα που τους στηρίζουν».

Τα συνδικάτα προσθέτουν πως «τώρα είναι η ώρα το εργατικό κίνημα να απαντήσει συλλογικά, οργανωμένα και συντονισμένα!

Να βάλει μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων!

Να ανεβάσει την απαιτητικότητά του και να μη συμβιβαστεί με τα ψίχουλα γιατί η πείρα όλων μας δείχνει πως όταν κάνεις ένα βήμα πίσω η εργοδοσία είναι αδίστακτη!

Να παλέψει για αυξήσεις στους μισθούς στο ύψος των αναγκών μας, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για την αναπλήρωση των απωλειών που υποστήκαμε στα χρόνια της κρίσης!».