Τετάρτη 03/04/2019 - 08:12
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Από σήμερα οι κινητοποιήσεις στη Ρόδο ενάντια στην επιβολή νόθων και εργοδοτών στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Από την συγκέντρωση των συνδικάτων στο Πεδίον του Άρεως
Από την συγκέντρωση των συνδικάτων στο Πεδίον του Άρεως

Με πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης, συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας κλιμακώνουν τη δράση τους, διαδίδοντας πλατιά την απαίτηση για «συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών», μπροστά στη νέα προσπάθεια της πλειοψηφίας της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να στήσει μια καρικατούρα «συνεδρίου», με νόθους και εργοδότες, αυτήν τη φορά σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου.

Καθώς πλέον η Ρόδος βρίσκεται στο επίκεντρο της μάχης ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία και τις πρακτικές της, εργατικές οργανώσεις καλούν σήμερα, Τετάρτη, σε συγκέντρωση στην πόλη της Ρόδου, στην πλατεία Κύπρου, στις 7 μ.μ. και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Για την Πέμπτη, 4 Απρίλη έχουν προαναγγείλει κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο «ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΑΣ», που έχει οριστεί ως τόπος διεξαγωγής του «συνεδρίου».

Στις κινητοποιήσεις, μαζί με τους δεκάδες εκλεγμένους αντιπροσώπους της ΔΑΣ, θα συμμετάσχουν πλήθος συνδικαλιστών από συνδικάτα όλης της χώρας, ενώ καθημερινά απευθύνεται κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους εργαζόμενους και το λαό της Ρόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, συνδικαλιστές από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα συνεχίζουν τις περιοδείες σε χώρους δουλειάς στη Ρόδο. Έτσι σήμερα θα γίνουν περιοδείες στο Νοσοκομείο και στην Πυροσβεστική.