Κυριακή 12/05/2019 - 16:52
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Εμπόριο ελπίδας τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση

«Με τα ψίχουλα που πετάει η κυβέρνηση και ονομάζει παροχές, δεν μπορεί να ξεχαστεί ούτε η βαριά φορολόγηση των λαϊκών νοικοκυριών, ούτε οι συντάξεις-επιδόματα, ούτε η εξαθλιωμένη ζωή που ζούμε», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

«Η μοιρασιά αυτών των ψηφοθηρικών μέτρων είναι χρήματα του εξαθλιωμένου εργαζόμενου και της οικογένειάς του. Είναι το απειροελάχιστο των απωλειών των μισθωτών και συνταξιούχων που δεν θα έπαιρναν αν δεν τα διεκδικούσαν με τους αγώνες τους.

Προέρχονται από την πιστή εφαρμογή της πολιτικής των στόχων των μνημονίων, των υπερπλεονασμάτων και των μεσοπρόθεσμων που συμφωνούν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωπαϊκή Ένωση και η παλέτα των αστικών κομμάτων.

Πολιτική που ακούει στην επιταγή να γίνεται ο φτωχός φτωχότερος και ο πλούσιος πλουσιότερος. Τα χειροκροτήματα που εισπράττει πάλι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από συνδέσμους βιομηχανικούς, εξαγωγείς, εμπόρους και εκπρόσωπους επιχειρηματικών κλάδων και φορέων είναι αποκαλυπτικοί.

Ξεπέρασαν και τον Μαυρογιαλούρο!

Νομίζουν ότι έτσι θα συμβιβαστούμε με αυτά που μας στέρησαν τα προηγούμενα χρόνια. Πως θα βολευτούμε με τα ελάχιστα και την χαμοζωή που μας υπόσχονται.

Για το Εργατικό Κέντρο οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, ούτε περασμένα είναι, ούτε ξεχασμένα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην κάνουν πίσω από την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες τους, να ακολουθήσουν τη γραμμή που υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους.

Να αγωνιστούν για την ανάκτηση των απωλειών, την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων, να αγωνιστούν για τη ζωή που τους αξίζει. Αγώνας προοπτικής και ελπίδας που δεσμεύεται και εγγυάται να οργανώσει και να υλοποιήσει το ταξικό κίνημα της χώρας μας με το ΠΑΜΕ».