Τετάρτη 22/05/2019 - 09:22
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

Συγκέντρωση αυτήν την ώρα από εργατικά Σωματεία για Συνέδριο χωρίς νόθους και εργοδότες

Από τη συγκέντρωση
Από τη συγκέντρωση

Συγκέντρωση έξω από το Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, όπου πραγματοποιείται από σήμερα το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιούν Εργατικά Σωματεία της Βοιωτίας καθώς η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου προχωρά στο 16ο Συνέδριο με νόθες και παράτυπες διαδικασίες.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν: «Έξω οι νόθοι από το Εργατικό Κέντρο - Έξω η εργοδοσία από τα Συνδικάτα».

Η ΔΑΣ καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΕΚ Θήβας, η οποία «αντιγράφοντας τις πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, οδήγησε σωματεία σε νόθες και παράνομες αρχαιρεσίες μόνο και μόνο για την αναπαραγωγή αντιπροσώπων, ώστε να διασφαλίσει τις καρέκλες της».

Μεταξύ άλλων, η ΔΑΣ έχει καταγγείλει πως σε καταστάσεις ψηφισάντων σε μια σειρά από σωματεία (κλαδικό Πλαστικών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων) «αναγράφονται ονόματα συναδέλφων οι οποίοι δεν ψήφισαν ποτέ και έχει πλαστογραφηθεί η ίδια τους η υπογραφή». Σε αρχαιρεσίες σωματείων καταγράφεται συμμετοχή διευθυντικών στελεχών. Μια σειρά από σωματεία «πραγματοποίησαν αρχαιρεσίες για ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής χωρίς την παρουσία δικαστικού ή δικηγόρου», ενώ έχουν διαπιστωθεί εκατοντάδες διπλοψηφίες.

Η ΔΑΣ έχει στείλει εξώδικο στη διοίκηση, για όλες τις παρατυπίες που έχει διαπιστώσει, καθώς και για τη συμμετοχή στελεχών της εργοδοσίας σε αρχαιρεσίες σωματείων.

Οι δυνάμεις και οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ ξεκαθαρίζουν ότι πρέπει να γίνει συνέδριο των εργαζομένων «και όχι ένα νόθο "συνέδριο - εξπρές", με νόθους αντιπροσώπους και τη φυσική παρουσία της εργοδοσίας».

«Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Κανένας τίμιος εργαζόμενος να μην αποδεχτεί αυτήν τη σαπίλα και τον εκφυλισμό», σημειώνει η ΔΑΣ και καλεί σε συμπόρευση και κοινό βηματισμό «όλα εκείνα τα σωματεία που παρά τις επιφυλάξεις τους προσβλέπουν στην ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος και κατανοούν τη σημασία δυνατού ταξικού πόλου».