Πέμπτη 23/05/2019 - 18:30
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ - ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

Με την πίεση του αγώνα οι απολυμένοι της «Skykom» επιστρέφουν στη δουλειά, με δικαιώματα

Φωτο αρχείου
Φωτο αρχείου

«Τους απολυμένους εργαζόμενους από το δουλεμπορικό της "SKYCOM", που με την παλικαρίσια στάση τους έγιναν η αφορμή να αναδειχθεί πλατιά το ζήτημα του αίσχους των δουλεμπορικών», χαιρετίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ), τονίζοντας ότι, «καταφέραμε με την παρέμβαση του Σωματείου μας και τη δημοσιοποίηση του θέματος να πιέσουμε κυβέρνηση και εργοδοσία και να αποσπάσουμε τελικά τη δέσμευση όλων αυτών για την επιστροφή των συναδέλφων στη δουλειά τους, με την αναγνώριση των τριετιών».

Το ΣΕΤΤΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Είναι μια πρώτη μικρή νίκη, πολύ σημαντική όμως τόσο για τους συγκεκριμένους συναδέλφους, όσο και για όλους τους ενοικιαζόμενους και εργολαβικούς του κλάδου μας. Αποδεικνύεται και στην πράξη ότι ο δρόμος των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους περνάει μέσα από την οργάνωσή τους στα Σωματεία, στο κλαδικό ΣΕΤΤΑ, σε αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική, τους νόμους κυβέρνησης - ΕΕ και την εργοδοσία.

Θέλει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει!

Και θεσμικά και αγωνιστικά δεν γίνεται! Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες θα είσαι!

Σε αυτούς που έχουν βαλθεί να βγάλουν λάδι την κυβέρνησή τους, που όλο αυτό το διάστημα παίζουν τα πολιτικά τους παιχνίδια στις πλάτες των συναδέλφων, πατώντας πάνω στην ανάγκη των εργαζομένων για δουλειά, για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους με αξιοπρέπεια, τους θυμίζουμε ότι είναι αυτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έμπασε τους δουλέμπορους πιο βαθιά στα ΕΛΤΑ. Είναι η κυβέρνηση που από 8μηνους τους έκανε ενοικιαζόμενους με συμβάσεις μηνιάτικες, που πέρασε τροπολογία στη βουλή που επέκτεινε τη δράση των δουλεμπόρων.

Σε αυτούς που διαφημίζουν το δήθεν φιλεργατικό νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, λειτουργώντας ως γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τους υπενθυμίζουμε, επειδή έχουν κοντή ή επιλεκτική μνήμη, τι έγραφε η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας τους που επέκτεινε τη δράση των δουλεμπόρων και στον κλάδο μας: "η καταργούμενη ρύθμιση αφορούσε αδικαιολόγητο περιορισμό στο πλαίσιο της άσκησης της δραστηριότητας του Ιδιωτικού Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας», ενώ υπογραμμίζει ότι η κατάργηση της προηγούμενης ρύθμισης εντάσσεται στο συνολικότερο πλαίσιο παρεμβάσεων που αποσκοπούν «στην τόνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στην αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων (...) μέσω της απλούστευσης των διοικητικών διαδικασιών και της άρσης των εμποδίων στην παροχή υπηρεσιών».

Ο αγώνα τώρα ξεκινά! Για μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου στον Όμιλο ΕΛΤΑ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα!

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την κατάργηση των δουλεμπορικών, για τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Τώρα είναι η ώρα να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με δικαιώματα. Για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας και όχι την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα της εργοδοσίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ενοικιαζόμενους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας, το ΣΕΤΤΑ, για να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν. Καλούμε τους μόνιμους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας, στον αγώνα ενάντια στην εντατικοποίηση και τις περικοπές. Η πείρα δείχνει ότι η ενοικιαζόμενη εργασία είναι όχημα για το μεγαλύτερο χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μόνιμων και ενοικιαζόμενων. Η πρόσληψη των ενοικιαζόμενων συναδέλφων με αορίστου συμβάσεις μπορεί να δώσει μερική λύση στην εντατικοποίηση στον Όμιλο ΕΛΤΑ, είναι αγώνας υπεράσπισης της μόνιμης και σταθερής δουλειάς στον κλάδο.

Απαιτούμε:

  • Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου στα ΕΛΤΑ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Έξω οι δουλέμποροι από τα ΕΛΤΑ.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΕΛΤΑ με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.
  • Αναγνώριση της προϋπηρεσίας στα δουλεμπορικά, ως προϋπηρεσία στα ΕΛΤΑ.
  • Κατάργηση του θεσμού των franchise και των πρακτόρων, που λειτουργεί ως μέσω για να ρίχνουν οι μητρικές τους μισθούς.
  • Βαρέα και ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους στα Κέντρα Διαλογής και τη διανομή».
ΣΧΕΤΙΚΑ