Τρίτη 28/05/2019 - 08:07

Απεργία σήμερα των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς

Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς
Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς

Σε απεργία προχωρούν σήμερα, Τρίτη 28 Μάη εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς καθώς η τράπεζα τους ανακοίνωσε μέσω στελεχών της την απόσχιση του τμήματος των «κόκκινων» δανείων (RBU) και τη μεταβίβασή της σε άλλη σουηδική εταιρεία. Μαζί με το τμήμα θα μεταβιβαστούν, όπως ανακοινώθηκε, και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτό, μέρος τους ή το σύνολό τους, που φθάνει τους 1.200.

Άμεση ήταν η αντίδραση του «Αγωνιστικού Μετώπου» στην τράπεζα, το οποίο ήδη είχε ξεκινήσει την ενημέρωση των εργαζομένων από την προηγούμενη βδομάδα. Το πρωί της Δευτέρας έγινε, ύστερα από κάλεσμά του, συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της τράπεζας στη Μεσογείων που στεγάζουν το μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων αυτού του τμήματος. Ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις και πρόταξε την ανάγκη οργανωμένης αγωνιστικής απάντησης.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία (ΟΤΟΕ) κήρυξε απεργία αλλά μόνο για τους εργαζόμενους στο τμήμα RBU, γεγονός που εξόργισε τους εργαζόμενους.

Αντίθετα, το «Αγωνιστικό Μέτωπο» στην Ομοσπονδία πρότεινε η απεργία να αφορά όλους τους εργαζόμενους της τράπεζας πανελλαδικά. Στην ίδια κατεύθυνση το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής έχει κηρύξει απεργία για όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς στην Αττική.

Οι εργαζόμενοι πήραν την απόφαση να βρίσκονται όλοι από το πρωί της Τρίτης στα γραφεία της Μεσογείων για να περιφρουρήσουν την απεργία. Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της Αθήνας όπου θα γίνει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της διοίκησης της τράπεζας, στην οδό Αμερικής.

24ωρη απεργία κήρυξαν το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας το οποίο καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7.30 π.μ. έξω από το κατάστημα στην Ίωνος Δραγούμη.