Τρίτη 28/05/2019 - 13:19
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Ανακοίνωση για τους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται από σήμερα οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας αναφέρει:

«Όπως ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους του RBU η Τράπεζα Πειραιώς υλοποιεί ουσιαστικά αυτό που είχαν ήδη από καιρό σχεδιάσει τραπεζίτες - κυβέρνηση για τα "κόκκινα" δάνεια απολύοντας εκατοντάδες εργαζόμενους μέσω της απόσχισης κλάδου και της μεταφοράς του προσωπικού σε νέα εταιρεία, "απαλλάσσοντας" έτσι την τράπεζα από περαιτέρω βάρη και δίνοντάς της την ευκαιρία να αυξήσει την κερδοφορία της.

Οι εξαγγελίες της Τράπεζας Πειραιώς αποτελούν αιτία πολέμου! Αν περάσουν τα σχέδια της Τράπεζας Πειραιώς ανοίγει ο "ασκός του Αιόλου" και για άλλες ακόμα απολύσεις σε ολόκληρη την τράπεζα!

Τέτοιου είδους προαναγγελίες "αποφάσεων", που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στην εργασιακή ανασφάλεια και που κατά βάση τους αποβάλλει από τον τραπεζικό κλάδο είναι απαράδεκτες.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στηρίζει όλους τους αγώνες των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, συμπαραστέκεται στον αγώνα για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην απεργιακή τους κινητοποίηση σήμερα 28/5/2019. Καλύπτουμε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, που σήμερα απέργησαν κόντρα στην τρομοκρατία και τις πιέσεις της εργοδοσίας».