Πέμπτη 06/06/2019 - 21:14
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Να καλυφθούν τα έξοδα κατασκήνωσης για τα παιδιά όλων των εργαζομένων της Περιφέρειας

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Την κάλυψη των κατασκηνωτικών εξόδων των παιδιών όλων των εργαζομένων της Περιφέρειας ζητά ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι:

• Ο νόμος 4483/2017, για την κάλυψη των δαπανών για κατασκηνώσεις των εργαζομένων στις Περιφέρειες, δεν διαφοροποιεί τους δικαιούχους εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας τους, σε τακτικό και έκτακτο προσωπικό, αφού όπως αναφέρεται "δύνανται να καλύπτουν από ιδίους πόρους τις δαπάνες συμμετοχής των τέκνων του προσωπικού τους" .

• Πολλοί συμβασιούχοι συνάδελφοι που εργάζονται στις υπηρεσίες των Περιφερειών με προγράμματα ΟΑΕΔ, παρότι χαμηλόμισθοι για διάφορους λόγους (γραφειοκρατικούς κλπ.) δεν είναι δικαιούχοι των κατασκηνώσεων.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή Αττικής να αποδεχτεί τις αιτήσεις για δαπάνες κατασκηνώσεων του συνόλου του προσωπικού της Περιφέρειας που προσφέρει την εργασία τους στις υπηρεσίες της, να εφαρμόσει δηλαδή το νόμο αδιακρίτως σχέσης παρεχόμενης εργασίας και να υλοποιήσει πλήρως την κοινωνική αυτή παροχή ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εργαζόμενου στην Περιφέρεια εκτός κατασκήνωσης.

Σημειώνουμε ότι η ισχύουσα ρύθμιση του ν.4483/2017 καλύπτει και τους ΙΔΟΧ συναδέλφους, οι οποίοι υπογράφουν σύμβαση με την Περιφέρεια και τους εργαζόμενους με τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, για τους οποίους η Περιφέρεια υποβάλλει την αναγγελία πρόσληψής τους στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ».