Δευτέρα 10/06/2019 - 11:48
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γενική Συνέλευση σήμερα για την προετοιμασία της απεργίας

Σε Γενική Συνέλευση καλεί το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής σήμερα Δευτέρα 10 Ιούνη, στις 4.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Royal Olympic».

Το θέμα της Συνέλευσης είναι η προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης που έχει αποφασίσει το Συνδικάτο για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην Αττική, την Τετάρτη 19 Ιούνη.

«Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στα ξενοδοχεία και την εστίαση, με τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν, ετοιμάζουν νέα επίθεση στα δικαιώματά μας! Νέο ξεζούμισμα, με ατέλειωτη δουλειά, με σπαστά ωράρια στις κουζίνες, 7ήμερο, μη υποχρεωτική εφαρμογή των ΣΣΕ, ομηρία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και "δουλεμπορικά" παντού», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο.

«Όσο περισσότερα κέρδη αποκομίζουν από τη δουλειά μας κάθε χρόνο, τόσο χειρότερες συνθήκες διαμορφώνονται για εμάς τους εργαζόμενους», σημειώνει και καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν με απεργία.

Στο πλαίσιο διεκδικήσεων που έχει διαμορφώσει, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής αιτήματα: Υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, με δυο συνεχόμενα ρεπό. Επαναφορά και διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών και του εφάπαξ. Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Απεργία και στην Κέρκυρα

Απόφαση για απεργία στις 19 Ιούνη και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο έχει πάρει και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας. Για την προετοιμασία της, καλεί σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 12 Ιούνη στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Οι εργαζόμενοι και το σωματείο απαντούν με απεργία στην άρνηση της Ένωσης Ξενοδόχων να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος χαιρετίζει την απόφαση της μαζικής συνέλευσης των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «SUNSHINE» να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Ιούνη, για μια σειρά από προβλήματα, μεταξύ των οποίων η καθυστέρηση της καταβολής της μισθοδοσίας τους. Στην ίδια συνέλευση, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση στις 19 Ιούνη μαζί με τους συναδέλφους τους από τις άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Κω

Με σύνθημα, «Παλεύουμε για δουλειά με δικαιώματα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας», το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 19 Ιούνη στις 19.00 έξω από τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων (Αρτεμισία 2, Κω).