Παρασκευή 14/06/2019 - 14:56
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Υποκριτική η συζήτηση για την επταήμερη εργασία» (AUDIO)

Υποκριτική χαρακτήρισε ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, τη συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα σχετικά με την επταήμερη εργασία.

«Η επταήμερη εργασία και όχι η επταήμερη λειτουργία των καταστημάτων, έτσι κι αλλιώς, έχει επιβληθεί στην πράξη από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους εδώ και πάρα - πάρα πολλά χρόνια. Πηγαίνετε σε οποιοδήποτε εποχικό ξενοδοχείο από τα 8.000 και δείτε ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο δουλεύουν επτά μέρες τη βδομάδα, 12 και 14 ώρες την ημέρα, αλλά κυριολεκτικά δουλεύουν από σκοτάδι σε σκοτάδι», είπε χαρακτηριστικά. Προφανώς προσπαθούν να μπερδέψουν τον κόσμο, συμπλήρωσε ο Ν. Παπαγεωργίου, να τον φοβίσουν και να εφαρμόσουν μετά, είτε ο ένας είτε ο άλλος, είτε και οι δύο μαζί, αυτό που έχει ανάγκη σήμερα το μεγάλο κεφάλαιο και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Επισήμανε πως «μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα και χρόνο με το χρόνο, τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα» και πανηγυρίζει η κυβέρνηση που «το 2019 ο μισθός είναι 100 ευρώ κάτω από ό,τι ήταν το 2012», τη στιγμή που «ο παραγόμενος πλούτος είναι διπλάσιος και τριπλάσιος από ό,τι ήταν πριν δέκα χρόνια».

Καταλήγοντας ο Ν. Παπαγεωργίου ανέφερε πως «το εργασιακό τοπίο θα γίνεται όλο και χειρότερο εκτός εάν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να βάλουν ένα τέρμα και τέρμα θα βάλεις μόνο με μια προϋπόθεση, αν βάλεις μπροστά τις ανάγκες των εργατικών οικογενειών».