Πέμπτη 18/07/2019 - 15:56
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΟ 251 ΓΝΑ

Νέες στάσεις εργασίας από αύριο στο 251 ΓΝΑ όπου πέθανε εργαζόμενος από θερμοπληξία (ΦΩΤΟ)

Από τη στάση των εργολαβικών καθαριστριών στο 251 ΓΝΑ
Από τη στάση των εργολαβικών καθαριστριών στο 251 ΓΝΑ

Στάση εργασίας, καταγγέλλοντας το θάνατο εργαζόμενου από θερμοπληξία στο 251 ΓΝΑ, πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 18 Ιούλη τα διοικητικά συμβούλια του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά και του Συνδικάτου Καθαριστών - Καθαριστριών Αττικής και Περιχώρων, από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Η συνάντηση με τον διοικητή του 251 ΓΝΑ

Στη συνάντηση που έγινε ο διοικητής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, σύμφωνα με τα σωματεία, επιβεβαίωσε το θάνατο του εργαζόμενου εν ώρα εργασίας. Τους ανέφερε ότι καταβλήθηκε προσπάθεια στο νοσοκομείο να κρατηθεί στη ζωή ο εργαζόμενος, ενώ για τις συνθήκες εργασίας δήλωσε αναρμοδιότητα του νοσοκομείου, λέγοντας ότι αυτά τα θέματα εμπίπτουν στη δικαιοδοσία και την αρμοδιότητα του εργολάβου της καθαριότητας.

Τα σωματεία εργαζομένων σημείωσαν ότι από τη συνάντηση διαφάνηκε η τακτική του «Πόντιου Πιλάτου» που ακολουθείται για τα αιτήματά τους καθώς και η μετακύλιση των ευθυνών μεταξύ διοίκησης νοσοκομείου, εργολάβου και των εμπλεκόμενων υπουργείων. Και αυτό γιατί η διοίκηση του νοσοκομείου μπορεί φραστικά να τάσσεται υπέρ του δικαιώματος των εργαζομένων να εργάζονται σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας και να πληρώνονται κανονικά τα δεδουλευμένα τους, ωστόσο την ίδια ώρα υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στο πώς λειτουργεί ο εργολάβος.

Νέες στάσεις εργασίας από τις καθαρίστριες

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας με έναρξη από την Παρασκευή 19 Ιούλη 11 π.μ. έως 13.00 μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους αποφάσισαν οι εργαζόμενες στην καθαριότητα της εργολαβικής εταιρίας «Οικολογική ΑΕ» που προχώρησαν σήμερα σε στάση εργασίας με μαζική συμμετοχή κατά γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στη στάση εργασίας.

Συγκεκριμένα οι συνολικά 96 εργαζόμενες στην καθαριότητα διεκδικούν:

Την άμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας, την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους (φθάνουν τους 4 μήνες) και την άμεση υπογραφή σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με εργοδότη το ίδιο το νοσοκομείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ