Δευτέρα 22/07/2019 - 08:00
ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 251 ΓΝΑ

Νέα στάση εργασίας σήμερα (ΦΩΤΟ)

Ο Νίκος Παπαναστάσης στο πλευρό των εργολαβικών εργαζομένων στις 19/7
Ο Νίκος Παπαναστάσης στο πλευρό των εργολαβικών εργαζομένων στις 19/7

Σε νέα στάση εργασίας σήμερα (11 π.μ. - 1 μ.μ.), θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργολαβικοί εργαζόμενοι της «Οικολογικής ΑΕ» στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, καταγγέλλοντας το θάνατο συναδέλφου τους από θερμοπληξία την ώρα που εργαζόταν στο ΓΝΑ και διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 5 μηνών. Παράλληλα ζητούν από το υπουργείο Εργασίας να οριστεί για σήμερα τριμερής συνάντηση.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζουν τα Σωματεία Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά και Καθαριστών - Καθαριστριών Αττικής και Περιχώρων.

Αντιπροσωπεία των δύο σωματείων βρέθηκε και την Παρασκευή -κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν- στο πλευρό των εργολαβικών εργαζομένων, καθώς και η Μαρία Τσαγκατάκη, μέλος του ΔΣ του ΕΚΑ με τη ΔΑΣ. Στο πλευρό των εργαζομένων στη διάρκεια της κινητοποίησης βρέθηκε και ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, ο οποίος μιλώντας εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους καθώς και τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματά τους. Μάλιστα τόνισε ότι το ΚΚΕ άμεσα θα φέρει την κατάσταση που αντιμετωπίζουν και το πλαίσιο διεκδικήσεών τους στη Βουλή.

Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση της αντιπροσωπείας των εργαζομένων, των σωματείων, της Μαρίας Τσαγκατάκη και του Νίκου Παπαναστάση, με τον διοικητή του 251 ΓΝΑ, όπου μετ' επιτάσεως τέθηκε το θέμα της άμεσης αντιμετώπισης των συνθηκών εργασίας και της τήρησης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Καθώς επίσης και των ευθυνών και της διοίκησης του Νοσοκομείου για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι, όπως επιβεβαίωσε και ο τραγικός θάνατος του συναδέλφου τους από θερμοπληξία την ημέρα κορύφωσης του καύσωνα.

Παράλληλα η αντιπροσωπεία έθεσε το ζήτημα της άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων 5 μηνών που οφείλονται στους εργαζόμενους. Από την πλευρά του ο διοικητής έκανε λόγο για την ενεργοποίηση ενός μηχανισμού από τη διοίκηση του Νοσοκομείου για την πληρωμή των εργαζομένων από το ίδιο το Νοσοκομείο, σε περίπτωση που ο εργολάβος δεν είναι συνεπής στις μισθολογικές, ασφαλιστικές και άλλες υποχρεώσεις και στα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ωστόσο όπως πρόσθεσε αυτή η ενεργοποίηση του μηχανισμού θα είναι χρονοβόρα.

Η Χριστίνα Καραμαλίκη μιλά στους εργολαβικούς εργαζόμενους
ΣΧΕΤΙΚΑ