Παρασκευή 19/07/2019 - 21:55
ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ PDS

Χαιρετίζει τους δεκάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στην απεργία παρά τα εμπόδια και την τρομοκρατία

Στην απόλυτη επιτυχία της απεργίας που πραγματοποιήθηκε χθες, αναφέρεται η ανακοίνωση της Σωματειακής Επιτροπής εργαζομένων PDS, η οποία χαιρετίζει τους δεκάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν σε αυτή «παρά τα εμπόδια και την τρομοκρατία της εργοδοσίας». Επισημαίνει πως «η διοίκηση ειδοποίησε και την αστυνομία που πέρασε για έναν … τυπικό έλεγχο από το κτίριο της Ομόνοιας, ενώ ήδη είχαν βάλει μπροστά τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστηναν τις προηγούμενες ημέρες, μετατρέποντας σε σταθμούς εργασίας κτίρια που ανήκουν στον Όμιλο Πειραιώς, στέλνοντας ένα μικρό αριθμό εργαζομένων για να βγάλουν τη δουλειά».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει πως «η εργοδοσία έχει λάβει το μήνυμα, ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Την καλούμε λοιπόν να έρθει άμεσα στη διαπραγμάτευση και να φέρει την πρόταση που δεσμεύτηκε ότι θα φέρει στην τελευταία συνάντηση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες συναδέλφους που δήλωσαν και συμμετείχαν στη χθεσινή απεργία παρά τα εμπόδια και την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Από τη Δευτέρα η διοίκηση της PDS, μεταξύ άλλων μέσων, ασκούσε πιέσεις σε συναδέλφους με τηλεφωνήματα μέχρι και στα σπίτια τους, προκειμένου να βρουν εργαζόμενους διατεθειμένους να πάνε να δουλέψουν οπουδήποτε, τη μέρα της απεργίας. Από νωρίς χτες το πρωί πολλοί συνάδελφοι βρεθήκαμε έξω από τα κτίρια στην Καλλιθέα και την Ομόνοια για να περιφρουρήσουμε την απεργία μας, ενώ πρωί-πρωί φάνηκαν supervisors και assistant managers και έδωσαν φθηνή παράσταση στα δύο κτίρια επικαλούμενοι το "δικαίωμα στην εργασία"... Η διοίκηση ειδοποίησε και την αστυνομία που πέρασε για έναν … τυπικό έλεγχο από το κτίριο της Ομόνοιας, ενώ ήδη είχαν βάλει μπροστά τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστηναν τις προηγούμενες ημέρες, μετατρέποντας σε σταθμούς εργασίας κτίρια που ανήκουν στον Όμιλο Πειραιώς, στέλνοντας ένα μικρό αριθμό εργαζομένων για να βγάλουν τη δουλειά.

Ενημερώσαμε την Επιθεώρηση Εργασίας, για το γεγονός ότι εργαζόμενοι μέρα απεργίας μεταφέρονται και στοιβάζονται σαν "σακιά" σε ένα παλιό κτίριο του Ομίλου στο Νέο Κόσμο (Βρεσθένης), το οποίο είχε σφραγιστεί από το... 2015, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο όσους βρίσκονται μέσα. Μετά την επιμονή μας, πραγματοποιήθηκε άμεσος έλεγχος από το σώμα επιθεώρησης ασφάλειας και υγείας, στη διάρκεια της οποίας η διοίκηση της PDS πραγματικά τα… χρειάστηκε!

Είναι αποκαλυπτική η κοροϊδία της εργοδοσίας προς εμάς όταν μας λένε ότι δεν γίνονται αλλαγές γιατί πρέπει να δηλώνονται στο σύστημα Εργάνη, ή ότι δεν προβλέπεται να μας πληρώνουν ταξί όταν σχολάμε αργά τις αργίες. Προκειμένου να σπάσουν την απεργία μας, έκαναν αλλαγές βαρδιών στο άψε σβήσε, πλήρωσαν ταξί για να στείλουν εργαζόμενους στα κτίρια της Τράπεζας, μέχρι και πίτσα κέρασαν!

Το ότι πιέζονται δεν κρύβεται ότι και αν κάνουν και οι αγώνες μας όσο και αν προσπαθήσουν να τους φρενάρουν θα κλιμακωθούν. Παντού θα μας βρίσκουν μπροστά τους, ακόμα και αν πάνε εργαζόμενους... με πούλμαν σε άλλη πόλη!

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε στο κτίριο της Καλλιθέας εργαζόμενοι και από τα δύο κτίρια συζητήσαμε και πήραμε την απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα.

Η εργοδοσία έχει λάβει το μήνυμα, ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Την καλούμε λοιπόν να έρθει άμεσα στη διαπραγμάτευση και να φέρει την πρόταση που δεσμεύτηκε ότι θα φέρει στην τελευταία συνάντηση.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης που:

Να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στην PDS.

Να εξασφαλίζει αυξήσεις που θα βελτιώνουν τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Να κατοχυρώνει για όλους την αύξηση του διαλείμματος στα 45 λεπτά.

Να προστατεύει τη μητρότητα παρέχοντας ειδικό ωράριο στις μητέρες.

Στον αγώνα η δύναμη - Στην ενότητα η νίκη».