Δευτέρα 02/09/2019 - 08:00
ΛΑΡΚΟ

Καθολική συμμετοχή των εργαζομένων της «Τεχνοστυλ» στη σημερινή απεργία - Στο κενό ο μηχανισμός απεργοσπασίας

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Με καθολική συμμετοχή στην σημερινή 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στην δουλεμπορική εταιρεία Technostyle στη ΛΑΡΚΟ δίνουν απάντηση στην απλήρωτη εργασία.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας, χαιρετίζοντας την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία αναφέρει τα εξής:

«Η εταιρεία Technostyle για να καλύψει τις ανάγκες του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα ενόψει απεργίας έψαξε και βρήκε γύρω στους 20 εργαζόμενους για να δημιουργήσει μηχανισμό απεργοσπασίας.

Η εταιρεία έφερε εργαζόμενους χωρίς να έχουν πείρα των εγκαταστάσεων στη ΛΑΡΚΟ, με αποτέλεσμα σήμερα γύρω στις 3:00 το πρωί να πραγματοποιηθεί εργατικό ατύχημα, καθώς ένας εκ των συγκεκριμένων εργαζομένων έσπασε το πόδι του.

Το Συνδικάτο ήρθε σε επαφή με τους εργαζόμενους που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ως απεργοσπαστικό μηχανισμό η εταιρία και αφού τους ενημέρωσε για τους λόγους της απεργίας, αποφάσισαν και αυτοί να απεργήσουν.

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι, με το κλαδικό συνδικάτο μπροστάρη, να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να καταργηθεί το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών και να τους ενσωματώσει η ίδια η ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως και η χθεσινή του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνες για το σκλαβοπάζαρο, τα εργατικά ατυχήματα, την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ. Είναι αυτές που με τις πολιτικές τους και τους νόμους τους έφτιαξαν μεγαλοεργολάβους με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων.