Σάββατο 07/09/2019 - 19:21
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ 84η ΔΕΘ

Με μαχητικά συνθήματα ξεκίνησε η πορεία (ΦΩΤΟ)

Με συνθήματα όπως «Η ανάπτυξη τους είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να' ρθουν τα πάνω κάτω» ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

Στην κεφαλή το πανό του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου με σύνθημα: «Αγώνας ενωτικός, μαζικός, ταξικός. Για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για ζωή με δικαιώματα».

Ακολουθούν εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους δουλειάς, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, συνταξιούχοι και γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη αλλά και τις γύρω περιοχές όπως Καρδίτσα, Λάρισα, Βόλος, Σέρρες, Έβρος, Πιερία, Νάουσα, Χαλκιδική, Σέρρες.

«Όχι στην ομηρία των 8μηνων και στην α λα καρτ εργασία - Εδώ και τώρα πλήρης και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα», γράφει το πανό των εργαζομένων στα Hot Spot Διαβατών και Δράμας.

«Ούτε απόσχιση - ούτε απόλυση. Δε θυσιαζόμαστε για τα κέρδη των τραπεζών», αναγράφει το πανό των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς.

«Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία - Όχι στο φακέλωμα των εργαζομένων», γράφει το πανό του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, «Δε ζητάμε ψίχουλα - Παλεύουμε για ζωή με δικαιώματα» το πανό των συμβασιούχων στη δασοπυροπροστασία.

Το δικό τους μήνυμα στέλνουν και οι φοιτητές.

«Ο νόμος για το άσυλο να μείνει στα χαρτιά. Βγαίνουμε στη αντεπίθεση», γράφει στο πανό των Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, «Σίτιση και στέγαση δωρεάν σπουδές - Δεν είναι πελάτες οι φοιτητές», γράφει το πανό του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερα ευφάνταστα και τα δύο δρώμενα από τον κλάδο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι ήταν με μια βαλίτσα στο χέρι.

Το δρώμενο των αναπληρωτών εκπαιδευτικώνΤο δρώμενο των υγειονομικώνΤο δρώμενο των υγειονομικών