Πέμπτη 19/09/2019 - 08:31
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΘΑΣΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα μπροστά στα γραφεία της ΔΕΗ στη Θάσο

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο της ΔΕΗ στη Θάσο σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη στις 10:30 π.μ. καλούν Σωματεία της Καβάλας και της Θάσου.

Συγκεκριμένα το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Καβάλας - Θάσου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας - Θάσου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Καβάλας και Θάσου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Καβάλας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η Ενσωμάτωση» στο κάλεσμά τους μεταξύ άλλων αναφέρουν τα εξής:

«Προωθείται η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η παράδοση της παραγωγής ενέργειας και των δικτύων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ταυτόχρονα κλιμακώνεται η επίθεση στα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με νέους εκβιασμούς και απειλές για δεκάδες χιλιάδες διακοπές συνδέσεων.

Οι σχεδιασμοί αυτοί δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Μήνες τώρα με πρόσχημα την κακή οικονομική κατάσταση της "ΔΕΗ ΑΕ", η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, στρώνουν από κοινού το έδαφος με απώτερο στόχο να διασφαλίσουν τα επιχειρηματικά κέρδη της "ΔΕΗ ΑΕ" από τη μια, και από την άλλη να απελευθερώσουν πλήρως την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ, που μετατρέπει το ηλεκτρικό ρεύμα σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Ας πάψουν λοιπόν να κοροϊδεύουν τον λαό και τους εργαζόμενους ότι ο στόχος τους είναι να "σώσουν" τη ΔΕΗ από την κατάσταση που οι ίδιοι την έφεραν. Την τελευταία δεκαπενταετία η λαϊκή οικογένεια είδε απανωτές ανατιμήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, την ώρα που οι βιομήχανοι απολαμβάνουν ολοένα και φτηνότερο βιομηχανικό ρεύμα, την ώρα που οι επιχερηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια εκτόξευσαν τα κέρδη τους τα προηγούμενα χρόνια, θησαύρισαν αγοράζοντας φθηνά και πουλώντας και εξάγοντας ακριβά.

Με την αποστολή χιλιάδων εξώδικων απειλούν και εκβιάζουν για διακοπές ρεύματος τα λαϊκά στρώματα, τη στιγμή που ο διακανονισμός χρεών είναι αδύνατος, καθώς προβλέπει την αποπληρωμή του 40% για να μπει κάποιος σε ρύθμιση. Από την άλλη, αυτοί που χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ μένουν στο απυρόβλητο και ο διακανονισμός που προβλέπεται ορίζει να προκαταβάλλεται το 10%.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, να βλέπουμε ανθρώπους στο σκοτάδι το 2019 για να κερδίζουν οι επιχειρηματίες στην Ενέργεια. Θα σταθούμε δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη. Θα παλέψουμε για:

  • Να μη γίνει καμία αύξηση στα τιμολόγια. Απαιτούμε ρεύμα φθηνό για το λαό.
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες.
  • Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της "ΔΕΗ ΑΕ". Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Καμία πώληση ΑΗΣ και ΥΗΣ, ορυχείων. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ - ΔΕΔΔΗΕ. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Ύδρευση).
  • Καμία απόλυση εργαζομένων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα στη ΔΕΗ.
  • Όχι στην εντατικοποίηση και στο δουλεμπόριο των εργολάβων, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος στις εργολαβίες».