Τρίτη 17/09/2019 - 13:25
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Καταγγέλλει την εταιρεία «Άργος» που καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν «σύμφωνο εχεμύθειας»!

Την εταιρεία «Αργος» που έσπευσε να καλέσει τους εργαζόμενους να υπογράψουν μαζί της «σύμφωνο εχεμύθειας - εμπιστευτικότητας», καταγγέλλει η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση - καταγγελία αναφέρει:

«Έσπευσε η "ΑΡΓΟΣ", στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, να καλέσει τους συναδέλφους να υπογράψουν "σύμφωνο εχεμύθειας - εμπιστευτικότητας"!!! Σε αυτό το κείμενο απαγορεύεται σε εργαζόμενους που θα μείνουν άνεργοι, να εργαστούν σε εταιρεία με ανάλογη δραστηριότητα ή τους καθιστά υπεύθυνους σε περίπτωση διαρροής διάφορων "ευαίσθητων" στοιχείων. Και όλα αυτά με την απειλή ποινικής ρήτρας διάφορων χρηματικών ποσών!

Το σωματείο παίρνει ξεκάθαρη θέση: Κανείς να μην υπογράψει αυτό το κείμενο, με την όποια του μορφή μοιράζεται στον καθένα!!! Επίσης καλούμε όσους συναδέλφους και συναδέλφισσες έχουν ήδη υπογράψει, να ζητήσουν πίσω το κείμενο με την υπογραφή τους.

Αναρωτηθείτε, γιατί ξαφνικά η "ΑΡΓΟΣ" συνέταξε το επίμαχο συμφωνητικό και ζητάει να το υπογράψουν εργαζόμενοι που βρίσκονται στην εταιρεία ακόμα και 20 χρόνια; Τι άραγε δρομολογείται; Τι παιχνίδια παίζονται και γιατί η "ΑΡΓΟΣ" εμπλέκει τους εργαζόμενους σε αυτά;

Οποιαδήποτε και να είναι η απάντηση, δεν μας ενδιαφέρει! Μας ενδιαφέρει η αξιοπρέπειά μας!

Η νομοθεσία που ισχύει, υπερκαλύπτει τα πάντα! Η "ΑΡΓΟΣ" καλό θα ήταν να εξασφαλίσει τη νομιμότητα (που η ίδια επικαλείται) σε σχέση με την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας, με τους όρους αμοιβής και εργασίας. Αν δεν τηρείται, υπεύθυνη είναι η ίδια και όχι οι εργαζόμενοι. Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι δεν είναι σκλάβοι, ιδιοκτησία κανενός!

Ζούμε ακόμα μια μορφή της επιστροφής στην "κανονικότητα". Τη ζούσαμε και πριν, συνεχίζουμε να τη ζούμε και με τη νέα κυβέρνηση. Θα μας βρίσκουν μπροστά με την επιμονή μας, στην οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, γιατί γνωρίζουμε ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να φέρουμε στο προσκήνιο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Το σωματείο θα καταγγείλει το συγκεκριμένο συμφωνητικό στην Επιθεώρηση Εργασίας και θα καλέσει την εταιρεία να απολογηθεί».