Σάββατο 21/09/2019 - 17:14
ΘΗΒΑ

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση των συνδικάτων

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της Θήβας να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη και να απαντήσουν στην απεργοσπαστική - υπονομευτική τακτική της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θήβας απευθύνουν συνδικάτα της περιοχής. Τα συνδικάτα διοργανώνουν συγκέντρωση την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στο κτίριο του Εργατικού Κέντρο Θήβας.

Τα σωματεία που απευθύνουν το κάλεσμα είναι το Συνδικάτο Εργαζομένων στα Φάρμακα και στα Καλλυντικά Βοιωτίας - Έυβοιας - Αυλώνα, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θήβας, το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος», το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας, το Σωματείο Εργαζομένων «Eurodrip», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Θήβας, οι Ομάδες Γυναικών Θήβας και Τανάγρας της ΟΓΕ.

Αναλυτικά το κάλεσμα των σωματείων:

«Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη.

Απαντάμε στην απεργοσπαστική - υπονομευτική τακτική της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θήβας.

Ο ''αναπτυξιακός νόμος'' που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, αποτυπώνει χωρίς περιθώρια παρερμηνειών ότι η "ανάπτυξη για όλους", που διαλαλεί, είναι ανάπτυξη για το κεφάλαιο και κόλαση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα στην περίοδο της κρίσης. Καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας, πραγματοποιείται εκ νέου μείωση του μέσου μισθού, προωθείται το φακέλωμα των εργαζομένων, ενώ παράλληλα επιχειρούν να χτυπήσουν ότι πιο δυνατό έχουν οι εργαζόμενοι: Το δικαίωμά τους να συζητάνε συλλογικά για τα προβλήματά τους, να ανταλλάσσουν απόψεις και να αποφασίζουν πως θα τα αντιμετωπίζουν.

Η κυβέρνηση και οι βιομήχανοι για άλλη μια φορά βρήκαν άξιους συμπαραστάτες τους για να χτυπήσουν την εργατική τάξη: Την έκπτωτη ηγεσία της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ που την απεργοσπαστική της τακτική υιοθέτησε και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θήβας περνώντας στην ανοιχτή υπονόμευση της απεργίας στις 24/9.

Την ώρα όπου δεκάδες Εργατικά Κέντρα (μεταξύ αυτών της Αθήνας που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους), Ομοσπονδίες, όλος ο Δημόσιος Τομέας (ΑΔΕΔΥ) έχουν πάρει απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 Σεπτέμβρη, ενώ παράλληλα και σωματεία - μέλη του ΕΚΘ (επιχειρησιακά, κλαδικά, ομοιοεπαγγελματικά) συνεδρίασαν και ενημέρωσαν τους εργαζόμενους της περιοχής για συμμετοχή στην απεργία στις 24/9, το "παράρτημα" της ΓΣΕΕ στη Θήβα αποφάσισε για μια ακόμη φορά να διχάσει και να διασπάσει το εργατικό κίνημα εκτελώντας τις εντολές των αφεντικών του, τον βιομηχάνων και των μεγαλοεπιχειρηματιών της περιοχής.

Στο ΔΣ του ΕΚΘ στις 18/9, ο πρόεδρος του ΕΚΘ πρότεινε διασπαστικά η απεργία να μεταφερθεί στις 25 Σεπτέμβρη!!! Εν τέλει και ύστερα από τις τοποθετήσεις των ταξικών δυνάμεων πήρε πίσω την αρχική του πρόταση και αποφασίστηκε απεργία με ανοιχτή ημερομηνία, υπονομεύοντας έτσι τις παραπάνω αποφάσεις του εργατικού κινήματος της χώρας. Την Παρασκευή 20/9, ο πρόεδρος του ΕΚΘ αποστέλλει e-mail στα Σωματεία με ημερομηνία απεργίας την 2 Οκτώβρη, μην έχοντας ενημερώσει ούτε τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΘ!!!

Το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπονόμευση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων δεν έχει προηγούμενο. Θυμίζει τις πιο μαύρες μέρες στην ιστορία του εργατικού κινήματος της χώρας μας και της περιοχή μας. Όλοι καταλαβαίνουν ότι το θέμα δεν είναι οι ημερομηνίες και το πότε θα γίνει απεργία με φανερά πλέον ανταλλάγματα με την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας. Ανοιχτά και ξεδιάντροπα παίζουν το ρόλο τους στην υπηρεσία της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων.

Τα Συνδικάτα Φαρμάκου Βοιωτίας - Εύβοιας - Αυλώνα, Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας και Οικοδόμων Επαρχίας Θήβας, στηριγμένα στις απεργιακές αποφάσεις των ταξικών τους Ομοσπονδιών θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη! Κόντρα σε κυβέρνηση, εργοδοσία και απεργοσπαστικό μηχανισμό ΓΣΕΕ - ΕΚΘ!

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση των συνδικάτων.

Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Θήβας».