Σάββατο 21/09/2019 - 18:43
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΑΣ: Ο κατήφορος της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας δεν έχει τέλος!

Οι σύγχρονοι «Εφιάλτες» τους εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ αλλά και η η συμβιβασμένη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας θα λάβουν την καλύτερη απάντηση από την επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη, υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου. Καλούν ταυτόχρονα όλους τους εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα στις 10 π.μ., στο Φόρο.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει πολυνομοσχέδιο-"σκούπα' για να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο από εργατικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Θέλουν να βάλουν τη συνδικαλιστική δράση, την οργάνωση της πάλης και τους αγώνες των εργαζομένων στο γύψο. Θέλουν να καθυποτάξουν τα Συνδικάτα στις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.

Πήραν φόρα από τα αντιλαϊκά μέτρα που υλοποίησε για μια τετραετία ο ΣΥΡΙΖΑ, στρώνοντας το έδαφος για νέες ανατροπές. Πληρώσαμε ακριβά για 10 χρόνια την κρίση τους και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε ξανά και την ανάπτυξή τους. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται δεν αφορά εμάς και τις ανάγκες μας, αλλά θα είναι ανάπτυξη για τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας.

Η κυβέρνηση δίνει γην και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους, δημιουργεί όσο το δυνατόν καλύτερους όρους για φιλικό επενδυτικό περιβάλλον που προϋποθέτει ακόμη πιο φθηνή εργατική δύναμη και τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα.

Είναι πλέον καθαρό ότι απέναντι στους εργαζόμενους έχει συγκροτηθεί ένα μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - υπουργείου Εργασίας- εργοδοτικών ενώσεων και των γνωστών εργατοπατέρων στη ΓΣΕΕ για να περάσουν αυτά τα μέτρα χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων, χωρίς αντιστάσεις.

Μετά την ομόφωνη απόφαση των μεγαλύτερων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, πρωτοβάθμιων Συνδικάτων για απεργιακή απάντηση στις 24 Σεπτέμβρη έχει εξαπολυθεί ένα απροκάλυπτο σχέδιο διάλυσης και ακύρωσης των συλλογικών αποφάσεων, χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα.

Η γνωστή ηγετική ομάδα στη ΓΣΕΕ, που έπιασε από νωρίς στασίδι στον πρόσφατο κοινωνικό διάλογο μαζί με τους "εταίρους" της, τον πρωθυπουργό και τις εργοδοτικές ενώσεις, ενώ ενημερώθηκε για τα προωθούμενα μέτρα, εξέδιδε δελτία Τύπου λέγοντας πως δεν "βιαζόμαστε να κρίνουμε την κυβέρνηση". Την ώρα δηλαδή που ήδη είχαν περάσει μέτρα με τη μορφή του κατ’ επείγοντος, που πλήττουν τους εργολαβικούς εργαζόμενους και την κατάργηση ακόμα και της προσχηματικής διάταξης για την αιτιολόγηση της απόλυσης.

Μετά την ανακοίνωση του νομοσχεδίου παρέπεμπαν τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους στη νομική τους υπηρεσία και εξαπέλυαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, χρησιμοποιώντας έναν πρωτόγονο και ωμό αντικομμουνισμό, λέγοντας ότι η μάχη όλου του προηγούμενου διαστήματος για "Συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών" ήταν η αιτία που δεν θα υπάρχει ενιαία απεργιακή, αγωνιστική απάντηση.

Μετά ακολούθησε ένα όργιο εκβιασμών, απειλών και μηχανορραφιών σε συνδικαλιστές των παρατάξεών τους από τους γνωστούς Παναγόπουλο - Κιουτσούκη - Καραγεωργόπουλο για να ακυρωθούν οι αποφάσεις. Δεν τους βγήκε ούτε αυτό! Στη συνέχεια η συνδικαλιστική μαφία έριξε στο τραπέζι άλλη ημερομηνία για απεργία στις 25 Σεπτέμβρη, απέτυχε και αυτό!

Χωρίς ίχνος ντροπής με προχθεσινό δελτίου Τύπου-μνημείο εργατοπατερισμού και απεργοσπασίας καλούν όλα τα Συνδικάτα να ακυρώσουν τις αποφάσεις για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη και να πάρουν απόφαση για απεργία στις 2 Οκτώβρη!

Στην ίδια γραμμή πλεύσης και η συμβιβασμένη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ). Σε χθεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης ανήγγειλε πως θα καλέσει τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα να απεργήσουν στις 2 Οκτώβρη διασπώντας το ήδη διαμορφωμένο απεργιακό μέτωπο. Επίσης αναπαρήγαγε τις γνωστές συκοφαντίες περί τραμπούκων απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, προσπαθώντας για μια ακόμη φορά να κρύψει τη γύμνια της.

Δεν περιμέναμε βέβαια τίποτα περισσότερο από αυτές τις δυνάμεις που έχουν αναγάγει σε επιστήμη την υπονόμευση των εργατικών αγώνων, την απεργοσπασία, τον εργατοπατερισμό, τη μετατροπή του Εργατικού Κέντρου σε παραμάγαζο σεμιναρίων και προγραμμάτων απασχόλησης.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι το θέμα δεν είναι οι ημερομηνίες και το πότε θα γίνει απεργία. Είναι όμως πλέον φανερό ότι ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός συντάσσεται για μια ακόμη φορά ανοιχτά και ξεδιάντροπα με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών. Δίνει τα ρέστα του για να μη δοθεί ενιαία και μαχητική απάντηση απέναντι στο νέο κύμα αντεργατικών μέτρων. Παίζει βρώμικα σχέδια στις πλάτες των εργαζομένων, προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην οργάνωση και τη δράση τους.

Είναι οι σύγχρονοι "Εφιάλτες" του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος και θα λάβουν την καλύτερη απάντηση από την επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη.

Οι εργαζόμενοι τους έχουν καταλάβει, γι’ αυτό και είναι πλήρως απαξιωμένοι. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να απαξιώσουν τα Συνδικάτα, το μεγάλο όπλο της συλλογικής οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων το οποίο χτυπιέται και με το πολυνομοσχέδιο.

Υπερασπιζόμαστε τις αποφάσεις μας, το δικαίωμά μας στην απεργία. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα.

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ., στο Φόρο».