Σάββατο 28/09/2019 - 10:15
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 2 Οκτώβρη

Στις 11 π.μ.
Από την απεργιακή κινητοποίηση στην Ηγουμενίτσα στις 24/9
Από την απεργιακή κινητοποίηση στην Ηγουμενίτσα στις 24/9

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία την Τετάρτη 2 Οκτώβρη και την συγκέντρωση που θα γίνει στις 11 π.μ. στον ΟΤΕ καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Θεσπρωτίας,

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας χαιρετίζει τους απεργούς που συμμετείχαν στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, κόντρα στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, στην εργοδοτική τρομοκρατία και τη λυσσασμένη μάχη που έδωσε η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ προκειμένου να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου.

Η απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, ήταν μία πρώτη ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Η συμμετοχή στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, έδωσε την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα.

Η μαζική συμμετοχή εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 24 Σεπτέμβρη, έδωσε την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα. Να απαντήσουμε στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το πολυνομοσχέδιο που έχει καταθέσει, έρχεται με φόρα να υλοποιήσει το υπόλοιπο τμήμα από τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας, να ολοκληρώσει ό,τι δεν πρόλαβε να τελειώσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Η ανάπτυξη τους προϋποθέτει παραπέρα τσάκισμα εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο "ανάπτυξη παντού" είναι νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης, με παράλληλο τσάκισμα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Μπροστά στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που ενταφιάζει όσα εργατικά δικαιώματα είχαν απομείνει και παράλληλα προσθέτει νέα εμπόδια σε συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας, το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη.

Είναι απάντηση με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία.

Η ανάπτυξη τους γκρεμίζει ότι άφησε όρθιο η κρίση τους!

Όλοι στον αγώνα!».