Πέμπτη 17/10/2019 - 13:34
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Με συγκεντρώσεις απάντησαν στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο - Συνεχίζουν με πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 19 Οκτώβρη (ΦΩΤΟ)

Το μπλοκ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής στη σημερινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Το μπλοκ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής στη σημερινή κινητοποίηση στην Αθήνα

Με κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, στο πλαίσιο της σημερινής τους πανελλαδικής στάσης εργασίας απάντησαν οι εργαζόμενοι στους δήμους, ενάντια στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο πέρα από το χτύπημα στις ΣΣΕ και τη συνδικαλιστική δράση, με το άρθρο 179 διευκολύνει παραπέρα την εκχώρηση υπηρεσιών των δήμων σε ιδιώτες.

Δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους με πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα, το Σάββατο 19 Οκτώβρη, στο πλαίσιο του οποίου το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Βάθης.

Παράλληλα κάλεσαν στα σημερινά απογευματινά συλλαλητήρια των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των Συνδικάτων ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο αγωνιστικός σχεδιασμός συνεχίζεται ως εξής:

  • Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτώβρη αποχή από την εργασία και πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
  • Μετά το πανελλαδικό συλλαλητήριο θα ακολουθήσει σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων, για να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η κινητοποίηση στην Αθήνα

Στην Αθήνα, η κινητοποίηση των εργαζομένων στους δήμους, ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί της Β. Σοφίας. Εκεί κατήγγειλαν το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου φρόντιζε να απουσιάζει, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι την αναζήτησαν διαδοχικά στο Υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος, στη Βουλή και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας), προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους.

«Κάτω τα χέρια από την απεργία. Τη δράση και την οργάνωση των εργαζομένων» ανέγραφε το πανό του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής στην κινητοποίηση.

Στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής στάσης εργασίας, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής πραγματοποίησε νωρίτερα συγκέντρωση στα Χαυτεία, όπου μίλησε ο Χρύσανθος Κυριαζής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης. Αμέσως μετά μαζί με τη συγκέντρωση των εργαζομένων που ήρθε από την πλατεία Καραϊσκάκη, το μπλοκ του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Αττικής πορεύτηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, στη Βουλή με κατάληξη του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Παράλληλα το κλαδικό Συνδικάτο καλεί και σε συμμετοχή στις επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει ο κλάδος και συγκεκριμένα στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 19 Οκτώβρη -στο πλαίσιο του οποίου καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Βάθης- και στην αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία το Σαββατοκύριακο.

Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις

Εξάλλου, ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σήμερα σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Λάρισα και αλλού.

Στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της στάσης εργασίας έγινε το πρωί συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, που κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Οκτώβρη και στη συγκέντρωση στην πλ. Βάθης.

Στα Γιάννενα, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, πραγματοποίησε το πρωί συγκέντρωση στο εργοτάξιο και παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου. Συμμετείχε αντιπροσωπεία συμβασιούχων κοινωφελούς εργασίας του δήμου και της δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης μίλησε η Τίνα Ζέκα, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, ενώ αντιπροσωπεία τους επέδωσε στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλη Μιχελάκη, δύο υπομνήματα με τις θέσεις τους για το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο και για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. (Διαβάστε σχετικά στο συνημμένο).

Παράλληλα δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, με παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ τη Δευτέρα 21 Οκτώβρη στις 12 μ. για την κοινωφελή εργασία και σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 22 Οκτώβρη στις 6 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (Στοά Σάρκα, 2ος όροφος).

Τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων στους δήμους εκφράζει το ΠΑΜΕ.

ΑθήναΑθήναΑθήναΑπό την ομιλία του Χρύσανθου Κυριαζή στη συγκέντρωση στα ΧαυτείαΑπό τη συγκέντρωση στα ΧαυτείαΑπό τα Γιάννινα