Τρίτη 22/10/2019 - 18:09
ΠΑΤΡΑ

Δυναμική συγκέντρωση των απεργών στην Τοπική Διοίκηση - Στο πλευρό τους ο δήμος (ΦΩΤΟ)

Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση στην Πάτρα, ύστερα από κάλεσμα του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων, του Σωματείου Καθαριότητας, του Σωματείου Οδηγών - Χειριστών, του Σωματείου Σχολικών Φυλάκων κλπ. και του κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Αχαΐας «Η Ενότητα».

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο το οποίο, εκτός των αντιλαϊκών χτυπημάτων στις ΣΣΕ και τη συνδικαλιστική δράση, διευκολύνει την εκχώρηση υπηρεσιών των δήμων σε ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια έκαναν παρέμβαση στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Ν. Φαρμάκη, ο οποίος δεν θέλησε να πάρει θέση λέγοντας ότι δεν είναι ενημερωμένος για το νέο πολυνομοσχέδιο (αν και έχει δημοσιοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό).

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με νέα συγκέντρωση την Τετάρτη 23 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στις 5.30 μ.μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας το οποίο συγκαλείται έκτακτα με μόνο θέμα το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο.

Απαιτούν:

  • Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση στις υπηρεσίες των δήμων.
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και στη συλλογική δράση.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους.

Στο πλευρό των εργαζομένων η Δημοτική Αρχή

Στην συγκέντρωση και την πορεία των εργαζομένων του Δήμου Πατρέων συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Ασπράγκαθος, εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή.

Σε δήλωσή του ανέφερε:

«Οι εργαζόμενοι στους δήμους κινητοποιούνται ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Με τις ιδιωτικοποιήσεις αυτές, αν περάσουν, θα αυξηθούν τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό με σκοπό να αυξηθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, που θα αναλάβουν τους τομείς αυτούς. Οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων θα χειροτερέψουν και θα μειωθούν οι αποδοχές τους.

Ο αγώνας αυτός αφορά όλους τους δημότες και η Δημοτική Αρχή είναι στο πλευρό των εργαζομένων».