Πέμπτη 24/10/2019 - 18:28
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο (ΦΩΤΟ)

Από το συλλαλητήριο στην Καρδίτσα στις 23/10/2019
Από το συλλαλητήριο στην Καρδίτσα στις 23/10/2019

Μαζικό και μαχητικό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Οκτώβρη από σωματεία και φορείς της Καρδίτσας, στην κεντρική πλατεία, ενάντια στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τη συγκέντρωση οργάνωσαν τα Σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων, οικοδόμων και συνταξιούχων ΙΚΑ. Συμμετείχαν η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Καρδίτσας, το Σωματείο του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, (μέλος της ΟΓΕ). Να σημειωθεί ότι μαζική ήταν η παρουσία των καθαριστριών του Νοσοκομείου που απειλούνται με απόλυση μετά τη λήξη των συμβάσεων τους.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, η πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καρδίτσας Ελένη Καρυά που μίλησε για την κοροϊδία των συνταξιούχων σχετικά με τα αναδρομικά τους και για το ασφαλιστικό σύστημα που ετοιμάζουν, καλώντας όλους τους συνταξιούχους σε επαγρύπνηση και η Γιώτα Καραγιάννη μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας, εκλεγμένη με το ΠΑΜΕ ΟΤΑ ενημερώνοντας για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην ΤΔ μπροστά στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση τομέων των δήμων καλώντας τους εργαζόμενους στην ΤΔ να συμμετάσχουν στην απεργία της 24-10.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Καρδίτσας Έκτορας Γάζος όπου σημείωσε μεταξύ των άλλων: «Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τις γυναίκες, να αντισταθούν δυναμικά στη νέα επίθεση που δέχονται οι ίδιοι και οι κοινωνικές παροχές», ενώ ζήτησε «άμεση απόσυρση όλων των διατάξεων που πλήττουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, φιμώνουν τις αγωνιστικές φωνές διεκδίκησης ενός καλύτερου μέλλοντος και ανοίγουν το δρόμο στο ξεπούλημα δημόσιων και ων κοινωνικών υπηρεσιών στους εργολάβους-ιδιώτες». Αναφορά έκανε και στην κατάσταση της Υγείας πανελλαδικά και στο Νομό αφού ήταν και μέρα πανυγειονομικής απεργίας με βασικά αιτήματα:

«Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Καμιά απόλυση συμβασιούχου.

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών.

Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Κατάργηση κάθε πληρωμής των ασθενών για όλα όσα απαιτούνται για την πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας τους.

Τέλος ανέφερε ότι «συνεχίζουμε μαζί με τα ταξικά σωματεία τον αγώνα ενάντια στο «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο», που μοιράζει νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, συμπιέζει τους μισθούς με χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων και προσθέτει νέα εμπόδια στη δράση των εργαζομένων».

Μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ