Κυριακή 10/11/2019 - 18:13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Με συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη απαντούν στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση

Πηγή: Eurokinissi

Θέσεις μάχης για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στον νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης που ξεδιπλώνει η κυβέρνηση της ΝΔ, με επίκεντρο την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, παίρνουν εργατικά συνδικάτα και συνταξιουχικές οργανώσεις, βαδίζοντας προς τα συλλαλητήρια για την Κοινωνική Ασφάλιση που οργανώνουν σε όλη τη χώρα στις 30 Νοέμβρη, μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων και του ΠΑΜΕ.

Το συλλαλητήριο της Αττικής θα γίνει το Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Επίσης, το Σάββατο 14 Δεκέμβρη θα γίνει πανσυνταξιουχικό - πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και πορεία στο Μαξίμου.

Συσκέψεις του ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Για την οργάνωση της πάλης για την Κοινωνική Ασφάλιση και για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων το απόγευμα της Δευτέρας 11 Νοέμβρη, στον κινηματογράφο «Studio».

Αντίστοιχη σύσκεψη διοργανώνει την Τρίτη 12 Νοέμβρη η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Περιφερειακές συσκέψεις των συνταξιούχων

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα συλλαλητήρια στις 30/11 και για το πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στις 14/12 στην Αθήνα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων προχωρά τις επόμενες μέρες σε 15 περιφερειακές συσκέψεις Διοικητικών Συμβουλίων.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι εξής συσκέψεις:

-- Την Τρίτη 12/11 στην Αττική (Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας, 10 π.μ.).

-- Την Πέμπτη 14/11 σε Αγρίνιο (Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ.), Βόλο (Εργατικό Κέντρο, 11 π.μ.) και Αμφισσα (Εργατικό Κέντρο, 11 π.μ.).