Παρασκευή 15/11/2019 - 20:42
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Τιμά και χαιρετίζει την 46η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου τιμά και χαιρετίζει την 46η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973.

Σε ανακοίνωση του σημειώνει:

«Ο αγώνας του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας ενάντια στη φασιστική και αμερικανοΝΑΤΟική δικτατορία, αποτελεί για τους σημερινούς εργαζόμενους παρακαταθήκη και έμπνευση για την πορεία του εργατικού κινήματος μπροστά στις μάχες που έρχονται!

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του Πολυτεχνείου σήμερα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ! 46 χρόνια αφού ο λαός και η νεολαία της Ελλάδας βροντοφώναζε "Έξω αι ΗΠΑ" και "Έξω το ΝΑΤΟ", οι χθεσινές και οι σημερινές κυβερνήσεις δίνουν "γη και ύδωρ" στους μακελάρηδες των λαών. Συνυπογράφουν συμφωνίες που κάνουν όλη την Ελλάδα μία απέραντη στρατιωτική βάση και με "περηφάνια" καλούν τους Έλληνες φαντάρους να χύσουν το αίμα τους στις νέες επεμβάσεις που σχεδιάζουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ!

Αυτές οι επεμβάσεις, αυτοί οι πόλεμοι γίνονται ώστε μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες να πλουτίσουν παραπάνω και να ξαναμοιράσουν τις πηγές πλούτου του πλανήτη, με αποτέλεσμα το ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων, που έχει σαν επακόλουθο τα ατελείωτα καραβάνια προσφύγων και μεταναστών.

Η πολιτική που ακολουθείται και εξασφαλίζει την κερδοφορία των λίγων, συνεχίζει στο εσωτερικό της χώρας μας μετά την κρίση, σε περίοδο ανάπτυξης να βάζει στο απόσπασμα δικαιώματα και κατακτήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων.

Τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας. Οργανώνουμε νέους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατών και της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή».