Δευτέρα 18/11/2019 - 21:18
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μετά από μεγάλο και δύσκολο αγώνα επιστρέφουν στην εργασία τους 16 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ - Συνέχιση του αγώνα και για τους άλλους επτά

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑΜ
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑΜ

Για δικαίωση του μεγάλου και δύσκολου αγώνα σχετικά με την επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων στην ΔΕΥΑ Καλαμάτας, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει, «με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το μεσημέρι το δικαστήριο, επιστρέφουν στην εργασία τους 16 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου, που παρατάθηκε με αποφάσεις της Δικαιοσύνης, στη συνέχεια απολύθηκαν και τώρα με δικαστική απόφαση επιστρέφουν στη δουλειά τους, ύστερα και από ομόφωνη συνομολόγηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης».

Οι εργαζόμενοι μέσα από το Σωματείο τους, συνεχίζει η ανακοίνωση, «εκφράζουν τις ευχαριστίες στους σε όλους όσοι με τη στάση τους συμπαραστάθηκαν στον δίκαιο αγώνα τους, που δεν ήταν άλλος από τον αγώνα για σταθερή και μόνιμη εργασία».

Οι εργαζόμενοι, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «νιώθουν δικαιωμένοι αλλά και εφοδιασμένοι με τεράστια εμπειρία, μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτόν τον δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα που έδωσαν με την καθοδήγηση του ταξικού τους Σωματείου και με την καθολική υποστήριξη των μόνιμων συναδέλφων τους».

Τέλος, οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι «ο αγώνας δεν τελείωσε, άλλοι 7 συνάδελφοι περιμένουν από τη δημοτική αρχή να πράξει ανάλογα, ώστε να κλείσει αυτός ο κύκλος του αγώνα με τη μονιμοποίηση όλων των απολυμένων συναδέλφων».