Τετάρτη 20/11/2019 - 18:56
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταβολή των δεδουλευμένων τους

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, Τρίτη 26 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στο Ινστιτούτο Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Αχαρνών 417 και Κοκκινάκη -Άγιος Ελευθέριος), απευθύνει το Σωματείο Καθαριστών και Καθαριστριών Πειραιά και Νήσων, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Στο κάλεσμά του το Σωματείο αναφέρει:

«Τι και αν αλλάζουν οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές; Οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες παραμένουν στο ίδιο έργο θεατές εδώ και 15 χρόνια.

Η απληρωσιά πάει σύννεφο, οι δικαιολογίες φτηνές και απαράλλακτες. Άλλοτε φταίνε τα υπουργεία, άλλοτε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, άλλοτε οι Σχολικές Επιτροπές, πότε η κυβέρνηση, πότε οι δήμοι. Ανάλογα κάθε φορά σε ποιον απευθυνόμαστε.

Όσο δε για τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις δίνουν και παίρνουν. Η ουσία όμως παραμένει μία. Οι σχολικές καθαρίστριες παραμένουν απλήρωτες, απειλούνται με εξώσεις, με διακοπές ρεύματος και νερού, απειλούνται με κατασχέσεις από τις τράπεζες επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, βιώνουν σε ολόκληρο το μεγαλείο την "κανονικότητα της εξαθλίωσης" αυτές και οι οικογένειές τους.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουν αρχίσει και τα όργανα από την πλευρά των δημοτικών αρχών που μιλούν για ανάθεση της καθαριότητας των σχολείων σε εργολάβους, επικαλούμενοι το άρθρο 178 του πολυνομοσχεδίου που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Συναδέλφισσες/φοι, τώρα πια και συμπεράσματα έχετε βγάλει και εμπειρία έχετε αποκτήσει. Η τακτική των συναντήσεων και των υποσχέσεων στο Μαξίμου και στο υπουργείο Εσωτερικών δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Απεναντίας ενίσχυσε τις αυταπάτες στους εργαζόμενους, όπως ενίσχυσε και τα ποδάρια της συνδικαλιστικής μαφίας στην ΟΙΥΕ, με τον γνωστό εργοδότη - συνδικαλιστή, που διοργάνωνε τουρ για τις σχολικές καθαρίστριες ώστε να εμπλουτίσει το φωτογραφικό του άλμπουμ στο facebook από τις συναντήσεις "για τσάι και συμπάθεια" εκμεταλλευόμενος πάντα την ανασφάλεια και την αγωνία των συμβασιούχων για σταθερή και μόνιμη εργασία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ρεαλιστικό σήμερα είναι να πληρωνόμαστε κάθε μήνα.

Ρεαλιστικό και δίκαιο είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια και αποκλεισμούς.

Ό,τι αποσπάμε κάθε φορά προέρχεται από τους αγώνες μας. Αυτοί ασκούν πίεση σε κάθε κυβέρνηση, σε κάθε αρχή.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής και συμμετέχουμε στην πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Σύλλογοι ΠΕ - ΕΛΜΕ - Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, το Σάββατο 23 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα δεδουλευμένα μας την Τρίτη 26 Νοέμβρη, στις 11 π.μ., στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Αχαρνών 147 και Κοκκινάκη - Άνω Πατήσια)».