Τετάρτη 20/11/2019 - 22:57
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Διοργανώνει πλατιά ανοιχτή σύσκεψη στη ΛΑΡΚΟ στις 8 Δεκέμβρη

Τη διοργάνωση πλατιάς ανοιχτής σύσκεψης στη ΛΑΡΚΟ στις 8 Δεκέμβρη αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας, που συνεδρίασε σήμερα 20 Νοέμβρη. Η σύσκεψη θα γίνει στις 10.30 π.μ. στον κινηματογράφο «Ίλιον» του οικισμού ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο αναφέρει τα εξής:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου μας συνεδρίασε σήμερα 20 Νοεμβρίου εκτιμώντας και κουβεντιάζοντας και παίρνοντας υπόψη:

• Την επικίνδυνη κατάσταση για την ασφάλεια των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.

• Τις επίσημες δηλώσεις των υπουργών κ. Χατζηδάκη, κ. Θωμά και κ. Σταϊκούρα για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σε σχέση με τη ΛΑΡΚΟ.

Αποφασίσαμε ομόφωνα:

  1. Τη διοργάνωση πλατιάς, ανοιχτής σύσκεψης στις 8 Δεκεμβρίου 2019, στις 10.30 το πρωί στον κινηματογράφο "Ίλιον" του οικισμού ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας. Με θέμα "Οργάνωση και συντονισμός του αγώνα", για να:

• Παρθούν ουσιαστικά μέτρα έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, να σταματήσουν τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, οι επαγγελματικές ασθένειες που είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής, συνειδητής απαξίωσης - εγκατάλειψης της ΛΑΡΚΟ από όλες τις κυβερνήσεις.

• Να διασφαλιστεί το δικαίωμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην εργασία πράγμα που απαιτεί την ακύρωση των σχεδίων της παραπέρα ιδιωτικοποίησης - εκποίησης της ΛΑΡΚΟ.

• Να χρηματοδοτηθεί η ΛΑΡΚΟ από το κράτος για να εκσυγχρονιστεί, να αναπτυχθεί παραπέρα με την κατασκευή μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα, να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας με μόνιμη και σταθερή δουλειά και συλλογικές συμβάσεις, δίνοντας έτσι ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες και στη χώρα μας συνολικά. Κατοχυρώνοντας τον ορυκτό πλούτο και την αξιοποίηση αυτού ως λαϊκής περιουσίας που αξιοποιείται με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.

2. Να απευθύνει το Συνδικάτο μας κάλεσμα συμμετοχής σε όλα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, σε όλα τα σωματεία του νομού, σε όλα τα σωματεία, Στερεάς, του κλάδου, της χώρας, σε συλλόγους, στους κατοίκους των περιοχών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, στους δήμους, στις Περιφέρειες, σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας. Σε όλους εκείνους δηλαδή που έχουν όφελος από τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και την παραπέρα αξιοποίηση αυτής.

Σε αυτή τη βάση με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου μας, ξεκινώντας τη Δευτέρα από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στις 14.00 στην πύλη του εργοστασίου, καθημερινά και μέχρι τις 8 του Δεκέμβρη θα είμαστε στο δρόμο. Για να ενημερώσουμε τα χωριά, τους συλλόγους, τα σωματεία, τους κατοίκους, τους πάντες.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, ανεξάρτητα με τι καθεστώς εργάζονται σε αυτή, να συσπειρωθούν σε αυτό τον αγώνα.

Όλοι μαζί, έχοντας δίπλα μας κι άλλους εργαζόμενους, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Στην ιστοσελίδα του Εργατικού Κέντρου Λαμίας θα δημοσιεύονται το πρόγραμμα περιοδειών και ό,τι έχει σχέση με αυτή μας την πρωτοβουλία».

Στη σύσκεψη θα συμμετέχει και το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, το οποίο ενημερώνει ότι θα αναχωρήσουν πούλμαν στις 9 π.μ. από το Βούρκο.

Στη σύσκεψη καλεί ακόμα το Σωματείο Συνταξιούχων Μαρτίνου.