Πέμπτη 28/11/2019 - 11:00
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΡΚΟ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη γενική συνέλευση του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ στις 29 Νοέμβρη

Φωτο αρχείου
Φωτο αρχείου

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη γενική συνέλευση του Σωματείου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που θα γίνει την Παρασκευή 29 Νοέμβρη στις 9 το πρωί, στον κινηματογράφο Ίλιον, στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, απευθύνει το Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΕΑΜ) ΛΑΡΚΟ.

Στο κάλεσμά τους οι ταξικές δυνάμεις αναφέρουν τα εξής:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

15 μέρες μετά το θανατηφόρο δυστύχημα, όλα ρέουν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Πέρα από τις επίσημες δηλώσεις τριών υπουργών ότι "μέλημα της κυβέρνησης είναι η άμεση παραπέρα ιδιωτικοποίηση - εκποίηση της ΛΑΡΚΟ", κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί, ούτε καν έχει ανακοινωθεί, για το τι θα κάνουν για μέτρα ασφαλείας στην εργασία.

Σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας και επικινδυνότητας οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ καλούμαστε καθημερινά να παράγουμε.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα των συνθηκών που εργαζόμαστε είναι το ότι οι συνάδελφοι στις εργολαβίες συνεχίζουν να μην ξέρουν πότε θα πληρωθούν, η υπογραφή της συμφωνημένης Συλλογικής Σύμβασης να μην αναφέρεται ποια από την πλευρά των διοικούντων και με αυτό τον τρόπο ότι κεκτημένα έχουν οι εργαζόμενοι να είναι στον αέρα. Τα οργανικά κενά να βαρούν κόκκινο σε όλα τα τμήματα με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος να κάνει την εργασία δύο και τριών, να μην δίνονται τα τρίτα ρεπό, να υπάρχουν συσσωρευμένες κανονικές και γονικές άδειες, υπερωρίες κάθε μέρα στα τμήματα συντήρησης και παραγωγής.

Ένας εργαζόμενος μπροστά στη ρευστή σκουριά, ένας θολατζής να φυλάει 2 Καμίνια, κοκοποιητές παρά το θανατηφόρο να συνεχίζουν να είναι 3 αντί για 5 κ.ο.κ

Εγκαταστάσεις όπως τα Καμίνια που περιμετρικά είναι γεμάτα νερά ή η μονάδα παραγωγής οξυγόνου, βαράνε συναγερμό ουσιαστικών επισκευών για την αποφυγή μεγάλου εργατικού ατυχήματος.

Είναι σίγουρο ότι όσο δεν παρεμβαίνουν οι εργαζόμενοι στις εξελίξεις αυτοί θα συνεχίσουν το δρόμο τους μέχρι να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, παίρνοντας σε αυτό το δρόμο ό,τι βρουν μπροστά τους, ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Από αυτή την άποψη το ΕΑΜ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την πρωτοβουλία που πήρε το Συνδικάτο Μετάλλου για τις 8 Δεκέμβρη. Γιατί μόνο οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους μπορούν να τους σταματήσουν.

Από τα πάνω, μεθοδευμένα επιδιώκουν οι εργαζόμενοι να μη συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις και στις διαδικασίες που μπορούν πραγματικά να φρενάρουν αυτή την κατάσταση και να την ανατρέψουν υπέρ των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το ΕΑΜ με το χέρι στην καρδιά σας απευθύνεται στον καθένα προσωπικά.

Δεν υπάρχουν σωτήρες και τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο. Μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα αρκεί ο καθένας να το πιστέψει αυτό, να συμμετέχει και όχι να απομακρύνεται, γιατί όσο απομακρύνεται τους κάνει το χατίρι, κάποιοι βολεύονται στην κασίδα του εργάτη.

Είναι ώρα ευθύνης του καθένα μας, με την παρουσία του, με την τοποθέτηση του, να πάρει θέση στη μάχη. Χαμένος σίγουρα είναι αυτός που δεν έδωσε τη μάχη.

Όλοι και όλες στη γενική συνέλευση».