Κυριακή 15/12/2019 - 21:56
«ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» ΛΑΡΚΟ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού Σωματείου

Πηγή: Eurokinissi

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, την Τρίτη 17 Δεκέμβρη, στις 9 π.μ. στον κινηματογράφο «Ίλιον» απευθύνει το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» ΛΑΡΚΟ.

«Με ενότητα, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία να παραβρεθούμε όλοι και όλες, πρωινοί, απογευματινοί, νυχτερινοί, ρεπατζήδες, αδειούχοι και ασθενείς, μόνιμοι και εργαζόμενοι στις εργολαβίες, στη γενική συνέλευση», τονίζει στην ανακοίνωση-κάλεσμα το ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ, υπογραμμίζοντας να δοθεί αγωνιστική απάντηση στον αντεργατικό σχεδιασμό για τη ΛΑΡΚΟ που «τρέχει» η κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με ενότητα, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία να παραβρεθούμε όλοι και όλες, πρωινοί, απογευματινοί, νυχτερινοί, ρεπατζήδες, αδειούχοι και ασθενείς, μόνιμοι και εργαζόμενοι στις εργολαβίες, στη γενική συνέλευση του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ την Τρίτη 17 Δεκέμβρη στις 9 το πρωί στον κινηματογράφο "Ίλιον".

Η κυβέρνηση και η διοίκηση έχει ανακοινώσει επίσημα τα σχέδια της για το μέλλον των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Θα χτυπήσουν στο ψαχνό, η καθυστέρηση μισθοδοσίας είναι η αρχή. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ενημερωθούν πολύ καλά για αυτά.

Έχουν ανακοινώσει τα σχέδια και "ζυγίζουν μέχρι γραμμάριο" τη στάση των εργαζομένων, την συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση, αλλά και τις αποφάσεις που θα πάρουμε μέσα από αυτή.

Δεν είναι ώρα αντιπαράθεσης και αποπροσανατολισμού. Είναι ώρα ενότητας, είναι ώρα να αποβάλλουμε κάθε λογική συμβιβασμού που μπορεί να έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αλλά ακόμη και συνδικαλιστές.

Η επιτυχία της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Δεκέμβρη στον χώρο μας έδειξε ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουμε δίπλα μας χιλιάδες συμμάχους στον αγώνα απέναντι στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να εκποιήσει την ΛΑΡΚΟ και να χτυπήσει στο ψαχνό θέσεις εργασίας και ό,τι δικαίωμα έχει απομείνει.

Έχουμε χιλιάδες συμμάχους, που θα μας στηρίξουν σε αυτόν τον δίκαιο και τίμιο αγώνα και στο τέλος θα βγούμε νικητές, αρκεί όμως το πρωταγωνιστικό ρόλο να το παίξουμε εμείς, ως εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. Το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, να αξιοποιήσει το άνοιγμα που έχει κάνει, να συντονίσει κι άλλες δυνάμεις, αλλά το πρωταγωνιστικό ρόλο τον έχουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Η απόφαση αυτής της σύσκεψης είναι να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο μέσα στο Γενάρη, ημέρα Σάββατο και όλα αυτά τα Σωματεία και οι Φορείς που συμμετείχαν στην σύσκεψη, να καλέσουν τα μέλη τους να συμπαρασταθούν σε αυτό τον αγώνα, έτσι ώστε η κυβέρνηση να χαμπαριάσει ότι εδώ δεν έχει να κάνει με 1.200 εργαζόμενους, αλλά έχει να κάνει με όλη τη Στερεά και την Εύβοια, με όλο τον κλάδο, με όλη την εργατική τάξη της χώρας μας.

Ο προσανατολισμός της Γενικής Συνέλευσης την Τρίτη θα πρέπει να είναι για το τι θα κάνουμε, τι αποφάσεις θα πάρουμε, έτσι ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα για οποιοδήποτε απρόοπτο, αλλά παράλληλα να ενημερώσουμε και να καλέσουμε όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους, συνδικάτα, φορείς και κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν σε αυτό το συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ.

Συνάδελφοι, ως εκλεγμένοι συνδικαλιστές με το ΕΑΜ πιστεύουμε ατράνταχτα ότι σε ένα τέτοιο δρόμο μπορούμε να βγούμε νικητές.

Για να τραβήξουμε όμως ένα τέτοιο δρόμο θα πρέπει εσείς οι ίδιοι να συμμετέχετε στις γενικές συνελεύσεις. Οποιαδήποτε ένσταση έχετε απέναντι στο σωματείο θα πρέπει να ειπωθεί στη Γενική Συνέλευση και να ξεπεραστεί εκεί μέσα, με οποιονδήποτε τρόπο. Η απομάκρυνση από το Σωματείο και η κριτική σε αυτό από μακριά δεν τρομοκρατεί τους κυβερνώντες και τους διοικούντες, απεναντίας τους εξυπηρετεί, είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι. Πιστέψτε μας, το μόνο που φοβούνται κυβέρνηση και διοίκηση είναι η συσπείρωση των εργαζομένων στις γενικές συνελεύσεις, η κουβέντα και οι αποφάσεις σε σωστό δρόμο.

Π.χ. Την ημέρα που είχε έρθει στον χώρο όλο το ΔΣ της ΛΑΡΚΟ και συναντήθηκε με το Σωματείο, είπε ο σύμβουλος στους συνδικαλιστές: "Καλά, καθίστε να δούμε τι απόφαση θα πάρει η ΓΣ σας και ξανασυζητάμε". Η ΓΣ δεν πραγματοποιήθηκε γιατί δεν είχε απαρτία, και η κυβέρνηση απάντησε με την ανακοίνωση της εκκαθάρισης εν λειτουργία, και την ιδιωτικοποίηση χωρίς να διασφαλίζει τίποτα για τους εργαζόμενους και την συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Κατανοούμε και γνωρίζουμε ότι κάτι φταίει και δε μαζεύονται οι εργαζόμενοι στην ΓΣ. Είναι το αποτέλεσμα της ΣΣΕ, όλα αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα. Πρέπει να έρθετε όμως, να μιλήσετε, όλα αυτά που κουβεντιάζονται στο πόδι καθημερινά να ειπωθούν, να κάνετε κριτική, σε όποιον νομίζετε, σε όλους και σε εμάς αν πρέπει, να το αλλάξετε αυτό που φταίει. Είναι ανάγκη να προστατέψουμε το Σωματείο και το κύρος του, όχι εμάς τους συνδικαλιστές, το Σωματείο, το όπλο μας. Χωρίς απαρτία στις ΓΣ θα πάμε όλοι άκλαυτοι.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Η επιτυχία της σύσκεψης στις 8 Δεκέμβρη τους καθυστέρησε για λίγο. Μας "ζυγίζουν" για το αν θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση της απόφασης που είναι η πραγματοποίηση μεγάλου συλλαλητηρίου, τους δημιουργεί πρόβλημα και τριγμούς.

Αν καθυστερήσουμε θα χτυπήσουν αλύπητα. Κάνουμε κάλεσμα σε όλους και σε όλες. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και με κανέναν και κυρίως δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Όλοι και όλες στη γενική συνέλευση, οποιαδήποτε ένσταση, το ξαναλέμε, να κουβεντιαστεί εκεί. Η απομάκρυνση από το σωματείο είναι "βούτυρο στο ψωμί" της κυβέρνησης και της διοίκησης. Δεν μετρά η δικαιολογία "έχω κανονίσει δουλειά, είμαι απόγευμα, νύχτα, σε ρεπό, σε άδεια κ.λπ.". Τώρα γενικός συναγερμός για να διασφαλίσουμε την εργασία μας, τα δικαιώματα μας».