Σάββατο 04/01/2020 - 09:18

Πολύμορφες δράσεις από τα σωματεία στη ΛΑΡΚΟ

Συλλαλητήριο στην Αθήνα, μέσα στον Γενάρη, οργανώνουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, μαζί με σωματεία και μαζικούς φορείς της Στερεάς Ελλάδας, ενάντια στην εκποίηση της εταιρείας, στην επίθεση στις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη 8 Γενάρη θα συνεδριάσει το Συντονιστικό των σωματείων που δραστηριοποιούνται στη ΛΑΡΚΟ για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου και την Κυριακή 12 Γενάρη θα γίνει ημερίδα, στον κινηματογράφο «Ιλιον», στον οικισμό στη Λάρυμνα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8/12/2019, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη με τη συμμετοχή 120 φορέων, όπου αναδείχθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της παραγωγής με συνολικό κριτήριο τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι του λαού και των εργαζομένων, εξαιτίας της χρόνιας απαξίωσης της επιχείρησης από τις κυβερνήσεις και την πολιτική τους, των στοχευμένων πιέσεων της ΕΕ για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση, του διαχρονικού σχεδιασμού να παραδοθεί η ΛΑΡΚΟ στην κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου μέσα από την ιδιωτικοποίηση - εκποίησή της. Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη οι εργαζόμενοι να δώσουν ενιαία αγωνιστική απάντηση σε αυτήν την πολιτική.