Κυριακή 19/01/2020 - 13:14
«ΛΑΡΚΟ»

Εντείνονται οι προετοιμασίες του συλλαλητηρίου στην Αθήνα στις 25 Γενάρη (ΦΩΤΟ)

Με πρόγραμμα καθημερινών περιοδειών στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα, εξορμήσεων και συζήτησης στα χωριά και τις πόλεις όλης της περιοχής, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας προετοιμάζει την κινητοποίηση που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στη «ΛΑΡΚΟ» το Σάββατο 25 Γενάρη στην Αθήνα.

Το συντονιστικό των Σωματείων της «ΛΑΡΚΟ» αποφάσισε την περασμένη Πέμπτη το συλλαλητήριο να ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την Ομόνοια και να συνεχιστεί με πορεία στο Σύνταγμα.

Στο συλλαλητήριο θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δείτε ΕΔΩ τα σημεία των προσυγκεντρώσεων.

Στην τελική ευθεία μπροστά στην κινητοποίηση, το Συνδικάτο Μετάλλου προχώρησε το πρωί της Κυριακής σε σύσκεψη στα γραφεία του Σωματείου στη «ΛΑΡΚΟ», σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματά του. Η δραστηριότητα που θα ξεδιπλωθεί, με τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων, θα κορυφωθεί το Σάββατο με το συλλαλητήριο, για τη συμμετοχή στο οποίο θα δρομολογηθούν δεκάδες λεωφορεία από την περιοχή.

Στο πλευρό των εργαζομένων δεκάδες σωματεία και φορείς (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Το βάρος τις επόμενες μέρες πέφτει στην προσπάθεια να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο το κάλεσμα πως κάθε ώρα μέχρι το Σάββατο είναι ώρα συμμετοχής, δράσης, ξεσηκωμού. Στα πλαίσια αυτά, από τη Δευτέρα οργανώνονται καθημερινές περιοδείες στα τμήματα του εργοστασίου και συγκεντρώσεις στην πύλη κάθε μεσημέρι (1:30 μ.μ.) με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία. Τη Δευτέρα στην πύλη θα βρεθεί το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και Σωματεία της Φθιώτιδας, την Τρίτη συνδικαλιστικοί φορείς της Εύβοιας και της Λειβαδιάς, την Τετάρτη, Πέμπτη και την Παρασκευή Σωματεία της Αττικής και Ομοσπονδίες εργαζομένων. Ήδη στην πύλη του εργοστασίου πήραν τη θέση τους πανό και αφίσες που καλούν στην κινητοποίηση και στέλνουν το μήνυμα «Κάτω τα χέρια από τη "ΛΑΡΚΟ"».

Παράλληλα, το σχέδιο εξορμήσεων περιλαμβάνει τα χωριά και τις πόλεις. Έτσι, κάθε εργαζόμενος έφυγε από τη σύσκεψη εφοδιασμένος με ανακοινώσεις, αφίσες και πανό, αλλά και με σχέδιο να συμβάλει στο πλατύ άνοιγμα στους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους μαθητές. Στην ίδια κατεύθυνση, το Συνδικάτο θα απευθυνθεί ιδιαίτερα στα σχολεία σε Μαρτίνο και Μαλεσίνα, στους μαθητές και τα Συμβούλια τους, στους Συλλόγους Γονέων, καλώντας τους να δώσουν το δικό τους «παρών».

«Πάμε για ένα μεγάλο συλλαλητήριο», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Παναγιώτης Πολίτης, υπογραμμίζοντας πως κάθε εργαζόμενος πρέπει να ανοίξει τη συζήτηση στο τμήμα και στη βάρδιά του, ώστε από τη μάχη για τη δουλειά και τα δικαιώματά του να μη λείψει κανείς.