Τρίτη 21/01/2020 - 11:40
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

Να δώσουν οι εργαζόμενοι της Φθιώτιδας δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο για τη «ΛΑΡΚΟ»

Να δώσουν μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της «ΛΑΡΚΟ» το Σάββατο 25 Γενάρη στις 11 π.μ. στην Ομόνοια καλεί όλους τους εργαζόμενους της Φθιώτιδας, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία το Εργατικό Κέντρο Λαμίας. Μάλιστα, δρομολογεί λεωφορεία για τη μεταφορά των εργαζομένων της Φθιώτιδας στην Αθήνα, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 7 το πρωί από τον «Κωτσόβολο».

«Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στην άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της, που παρουσιάζουν ως μονόδρομο την ιδιωτικοποίηση και τα σχέδια για διχοτόμηση ή τριχοτόμηση της "ΛΑΡΚΟ", αποκρύπτοντας έντεχνα τις διαχρονικές ευθύνες τους για την απαξίωσή της, καλεί τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, για να διαφυλαχτούν οι θέσεις εργασίας» επισημαίνει χαρακτηριστικά το Εργατικό Κέντρο. Επίσης καλεί «κάθε εργαζόμενο να αγκαλιάσει αυτόν τον αγώνα», καθώς «ο αγώνας ενάντια στην εκποίηση της "ΛΑΡΚΟ", ο αγώνας για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και των θέσεων εργασίας, ο καθημερινός αγώνας για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, ο αγώνας για συλλογική σύμβαση, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα είναι αγώνας όλων μας».

Καταλήγοντας τονίζει πως αυτός ο αγώνας «δε διαφέρει καθόλου από τον αγώνα που δίνει ο καθένας μας, όπου κι αν εργάζεται, με όποια σχέση εργασίας και αν εργάζεται. Το πλατύ μέτωπο στήριξης των εργαζομένων στη "ΛΑΡΚΟ" που έχει ήδη διαμορφωθεί μπορεί και πρέπει να γιγαντωθεί, μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για ενιαίους μαχητικούς αγώνες με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς» και καλεί όλα τα Σωματεία της Φθιώτιδας (κλαδικά και επιχειρησιακά) «να πάρουν απόφαση συμμετοχής και στήριξης στο συλλαλητήριο, εκφράζοντας γνήσια ταξική αλληλεγγύη».