Τρίτη 21/01/2020 - 18:34
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ - ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συνάντηση με την ηγεσία του υπ. Εργασίας και τη διοίκηση των ΕΛΤΑ για τα προβλήματα στον κλάδο (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Από την σημερινή κινητοποίηση του ΣΕΤΤΑ
Από την σημερινή κινητοποίηση του ΣΕΤΤΑ

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ είχε σήμερα το μεσημέρι το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ) μετά από την πρωινή κινητοποίηση του Συνδικάτου με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων τόσο στο υπουργείο Εργασίας όσο και στην κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Αφορμή για τις κινητοποιήσεις είναι τα οξυμένα προβλήματα στον κλάδο των Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών, που αφορούν τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και, ύστερα από καταγγελίες που υπήρχαν, ότι στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη δεν θα ανανεωθούν συμβάσεις και ότι θα κλείσουν καταστήματα των ΕΛΤΑ, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα ενοικιαζόμενοι που εργάζονται σε αυτά να μείνουν άνεργοι και να αυξηθεί περαιτέρω η εντατικοποίηση στο μόνιμο προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων το Συνδικάτο απέσπασε δεσμεύσεις για νέα συνάντηση τις επόμενες μέρες.

Στο πλευρό τους παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Παπαγεωργίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, ο οποίος μιλώντας στους εργαζόμενους σημείωσε ότι ο αγώνας ενάντια στην ενοικιαζόμενη εργασία είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. (Δείτε εδώ video με απόσπασμα της ομιλίας του Ν. Παπαγεωργίου).

Εξάλλου, το Συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, μόνιμους, ενοικιαζόμενους, εργαζόμενους σε frαnchise σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα, των πρωτοβουλιών του επόμενου διαστήματος την Κυριακή 2 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στα γραφεία του στο ΕΚΑ. (Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση του ΣΕΤΤΑ).

Στην Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται ότι ανάλογη κινητοποίηση έγινε το πρωί της Τρίτης και στη Θεσσαλονίκη, στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ, στη Σταυρούπολη, ενάντια στο κλείσιμο καταστημάτων και στην απόλυση πολλών εργαζομένων που απασχολούνται ως έκτακτο προσωπικό. Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι θα κλείσουν 11 καταστήματα μέχρι τις 31/1.

Η ανακοίνωση του ΣΕΤΤΑ για τη σημερινή κινητοποίηση

Στην ανακοίνωσή του το ΣΕΤΤΑ για τη σημερινή κινητοποίηση αναφέρει τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί κινητοποίηση του Συνδικάτου μας με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας και στην κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα στον κλάδο των Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών που αφορούν τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και ύστερα από καταγγελίες που είχαμε ότι σε όλη την Ελλάδα δεν θα ανανεωθούν συμβάσεις και ότι θα κλείσουν καταστήματα των ΕΛΤΑ. Το παραπάνω θα έχει ως άμεση συνέπεια ενοικιαζόμενοι που εργάζονται σε αυτά να μείνουν άνεργοι και να αυξηθεί περαιτέρω η εντατικοποίηση στο μόνιμο προσωπικό.

Καταφέραμε να μας δεχτεί, την αντιπροσωπεία του συνδικάτου μας και του ΠΑΜΕ, σήμερα στις 13.00 η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και μετά από συνάντηση με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ αποσπάσαμε τη δέσμευσή τους για συνάντηση τις επόμενες μέρες.

Στο υπουργείο Εργασίας μας δέχτηκε ο διευθυντής του υπουργείου, τον οποίο και ενημερώσαμε για τις απολύσεις που έχουν γίνει και αυτές που πρόκειται να έρθουν το επόμενο διάστημα, όπως και για το γενικευμένο ζήτημα της ενοικιαζόμενης εργασίας και καταθέσαμε το πλαίσιο αιτημάτων μας. Αποσπάσαμε τη δέσμευσή του ότι θα συναντηθούμε και με τον υπουργό ή τη γενική γραμματέα του υπουργείου.

Η συνάντηση με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, έγινε μετά από πίεση του σωματείου μας και του ΠΑΜΕ. Μας δέχτηκε ο γενικός εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, Σάββας Δάνδολος. Εκθέσαμε και σε αυτόν τα αιτήματά μας και απαιτήσαμε άμεσα να συναντηθούμε με τη διοίκηση. Τις επόμενες μέρες δεσμεύτηκε ότι θα μας δεχτεί ή ο διευθύνων των ΕΛΤΑ ή ο πρόεδρος του ΔΣ, Γριβέας Πολυχρόνης.

Επίσης θέσαμε και το ζήτημα των απλήρωτων μισθών των ενοικιαζόμενων συναδέλφων για το μήνα Δεκέμβρη. Τους αναγκάσαμε να δεσμευτούν ότι εντός της αυριανής το αργότερο θα καταβληθούν όλοι οι μισθοί.

Το ότι μας δέχτηκαν, παρά τη στάση κώφευσης των προηγούμενων ημερών που κράτησαν, και το ότι θα καταβληθούν οι μισθοί των απλήρωτων ενοικιαζόμενων συναδέλφων είναι η πρώτη νίκη.

Δεν τους δείχνουμε καμία εμπιστοσύνη, η δική μας δύναμη θα γίνει ο δικός τους φόβος.

Δεν θα περιμένουμε για πολύ, έχουμε πάρει ήδη την υπόθεση στα χέρια μας.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στα σχέδιά τους για απολύσεις και εντατικοποίηση, απέναντι στα σχέδιά τους για το νέο Ασφαλιστικό, εμείς απαιτούμε δουλειά, μόνιμη και σταθερή για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα και όχι ανεργία, σύνταξη φτωχοεπίδομα και ασφαλιστικό φορέα ανάλογα με την τσέπη και το ρίσκο που θα πάρουμε, οι ζωές μας δεν είναι παιχνίδι για τα συμφέροντά τους.

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

Τις επόμενες μέρες σε όλα τα γραφεία, τα καταστήματα, τα κέντρα διαλογής να σημάνει συναγερμός απέναντι σε αυτήν την επίθεση. Το συνδικάτο θα πάρει μια σειρά πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και την οργάνωση όλων των συναδέλφων του κλάδου, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, εταιρείας, ειδικότητας.

Την Κυριακή στις 2 Φλεβάρη στις 11.00 στα γραφεία μας στο ΕΚΑ καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, μόνιμους, ενοικιαζόμενους, εργαζόμενους σε frαnchise, σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας (Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη) για την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα, των πρωτοβουλιών του επόμενου διαστήματος.

Ξεσηκωμός τώρα!

Το ΣΕΤΤΑ απαιτεί:

  • Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Έξω οι δουλέμποροι.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΕΛΤΑ με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.
  • Αναγνώριση της προϋπηρεσίας στα δουλεμπορικά ως προϋπηρεσίας στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER.
  • Κατάργηση του θεσμού των franchise και των πρακτόρων, που λειτουργεί ως μέσο για να ρίχνουν οι μητρικές τους μισθούς.
  • Βαρέα και ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους στα Κέντρα Διαλογής και τη διανομή».
Από την κινητοποίηση στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Σταυρούπολη ΘεσσαλονίκηςΑπό το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης