Πέμπτη 23/01/2020 - 15:59
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Καταγγέλλει την προσπάθεια μεθόδευσης κατάργησης της αργίας των Θεοφανείων από την «Bake Hellas»

Την προσπάθεια της εταιρείας «Bake Hellas» να καταργήσει την αργία των Θεοφανείων καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Βοιωτίας.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει, φέτος η εταιρεία «μεθόδευσε να καταργήσει την αργία για μια μερίδα συναδέλφων έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να την καταργήσει για όλους, ενώ παράλληλα επιδιώκει να μας διχάσει για να μη μας έχει ενωμένους απέναντί της».

Ειδικότερα αναφέρει ότι:

«Τα Θεοφάνεια είναι αργία για τους συναδέλφους της "Bake Hellas" από το γεγονός ότι εδώ και χρόνια τη συγκεκριμένη ημέρα το εργοστάσιο δεν δουλεύει και έτσι με αυτόν τον τρόπο έχει κατοχυρωθεί ως κατ’ έθιμο αργία.

Φέτος, όμως, η εταιρεία μεθόδευσε να καταργήσει την αργία για μια μερίδα συναδέλφων έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να την καταργήσει για όλους, ενώ παράλληλα επιδιώκει να μας διχάσει για να μη μας έχει ενωμένους απέναντί της!

Οι ίδιες οι ενέργειες της εταιρείας αποδεικνύουν και το ότι είναι αργία, αλλά και το ότι επιδιώκει να την καταργήσει διαχωρίζοντας κατ' αρχάς τους συναδέλφους. Πιο συγκεκριμένα:

  • Φέτος ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο θα δουλέψει εκτός της πρωινής βάρδιας.
  • Μπαίνοντας οι συνάδελφοι παραγωγής της απογευματινής βάρδιας να δουλέψουν συνειδητοποίησαν πως ήταν μόνοι τους! Ούτε ποιοτικός έλεγχος, ούτε αποθηκάριοι, ούτε υπάλληλοι γραφείων!
  • Η έλλειψη αποθηκάριου ανάγκασε συναδέλφισσες κάτω από τις εντολές της εταιρείας να κουβαλάνε παλέτες κλπ. για την τοποθέτηση των προϊόντων. Άλλοι συνάδελφοι, κάτω από τις εντολές της εταιρείας, με κίνδυνο ατυχήματος, μετέφεραν οι ίδιοι με τα κλαρκ τις φορτωμένες παλέτες στο χώρο της αποθήκης χωρίς να είναι αποθηκάριοι!
  • Η παραγωγή βγήκε σε 2 βάρδιες χωρίς ποιοτικό έλεγχο, τη στιγμή που η εταιρεία έχει κάνει επιπλήξεις σε συναδέλφους που είναι στο σωματείο για μικρότερα ζητήματα που αφορούν την παραγωγή. Εδώ δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας και ποιότητας των προϊόντων;

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε να ικανοποιηθούν τα εξής:

1. Η ημέρα των Θεοφανείων να συνεχίσει να είναι αργία στην "Bake Hellas" και να μη δουλεύει κανείς εργαζόμενος.

2. Για φέτος, όλοι οι συνάδελφοι να πληρωθούν για τη συγκεκριμένη ημέρα ανεξάρτητα προφανώς αν εργάστηκαν ή όχι. Όσοι δεν εργάστηκαν, να πληρωθούν με 1 μεροκάματο, ενώ όσοι εργάστηκαν να πληρωθούν με 1,75 μεροκάματα.

3. Τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.

4. Καμία παρεμπόδιση στη συνδικαλιστική δράση».