Παρασκευή 24/01/2020 - 16:50
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΕΔ για τους απολυμένους από την καθαριότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΦΩΤΟ)

Παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΕΔ πραγματοποίησε σήμερα το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Ν. Μαγνησίας ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή του τακτικού επιδόματος ανεργίας στους απολυμένους εργαζόμενους από την καθαριότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, σε δελτίο Τύπου το Σωματείο, αναφέρει:

«Οι απολυμένοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά την πολυήμερη απεργία τους ενάντια στις απολύσεις, δεν έχουν καταθέσει τα όπλα. Συσπειρωμένοι στο σωματείο τους συνεχίζουν τον αγώνα με κυρίαρχο αίτημα τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Με τη συμπαράσταση και άλλων Σωματείων και φορέων της περιοχής παλεύουν από κοινού για να επιστρέψουν όσο πιο σύντομα γίνεται όλες και όλοι στη δουλειά τους.

Σήμερα το Σωματείο Καθαριστριών/ων Νομού Μαγνησίας μαζί με αντιπροσωπεία από συνδικαλιστές εκπροσώπους σωματείων και φορέων της πόλης του Βόλου, επισκέφθηκαν τα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΔ.

Λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους, ως συνέπεια των απολύσεων αλλά και της πολυήμερης απεργίας για να τις αποτρέψουν, ζήτησαν από την διευθύντρια του ΟΑΕΔ να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος τακτικής ανεργίας για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις (οφειλές προς Εφορία, ΔΕΑΥΜΒ, ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ.).

Μάλιστα αρκετοί από αυτούς που έχασαν το μοναδικό τους εισόδημα μετά την απόλυση, είναι από μονογονεϊκές οικογένειες, ή ήταν οι μοναδικοί που εργάζονταν μέσα στην οικογένεια, με αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο δύσκολο να πληρώσουν όχι μόνο τους οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας αλλά και να καλύψουν βασικότατες ανάγκες για την καθημερινή τους επιβίωση.

Επίσης, συνεχίζονται καθημερινά οι εξορμήσεις των μελών της διοίκησης στους χώρους εργασίας για την καλύτερη ενημέρωση και την προετοιμασία των συναδέλφων για να αντιδράσουν με την απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου της κυβέρνησης ΝΔ για το Ασφαλιστικό».