Σάββατο 01/02/2020 - 15:59
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Παρέμβαση σε πολυκαταστήματα στα Σπάτα, όπου προωθείται η λειτουργία τους 32 Κυριακές τον χρόνο (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Παρέμβαση στα εμπορικά κέντρα «McArhurGlen», στο «Smart Park», στο εκπτωτικό χωριό των Σπάτων πραγματοποίησε σήμερα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ) με αφορμή την Υπουργική Απόφαση που τους επιτρέπει να λειτουργούν 32 Κυριακές τον χρόνο, δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα στην κυριακάτικη αργία.

Τα μέλη του Συλλόγου μοίρασαν τη σχετική ανακοίνωση και κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 10 το πρωί, όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις για το θέμα, αλλά και το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Επίσης κρέμασαν πανό με κάλεσμα για τη γενική συνέλευση.

Όπως επισημαίνει ο ΣΕΑ, «η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου, αξιοποιώντας νόμους, υπουργικές και δικαστικές αποφάσεις προχωράει σε άνοιγμα των καταστημάτων της όλες τις Κυριακές στερώντας μας κάθε έννοια ξεκούρασης και ελεύθερου χρόνου. Μέσα από το "αναπτυξιακό νομοσχέδιο" που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων, η ΝΔ εξαίρεσε τα κέντρα διανομής εμπορευμάτων προς καταστήματα λιανικής πώλησης, δηλαδή τους εργαζόμενους σε αποθήκες super market και logistics, από την κυριακάτικη αργία και με Υπουργική Απόφαση τον Δεκέμβριο επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα όλες τις Κυριακές από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβρη».

«(...) Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την 7ήμερη εργασία, τα εξαντλητικά ωράρια, τους πενιχρούς μισθούς, τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, με δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την πολιτική που καθημερινά μας τσακίζει εντός και εκτός χώρου εργασίας. Με την πολιτική που έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση εμπλέκοντας τον λαό μας σε επικινδύνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Για εμάς είναι μονόδρομος η οργάνωση και ο συλλογικός αγώνας για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και τη διεκδίκηση σύγχρονων όρων δουλειάς».