Τρίτη 04/02/2020 - 11:40
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νέα συγκέντρωση ενάντια στην «ενοικιαζόμενη εργασία» στο υπουργείο Εργασίας (VIDEO)

Από τη σύσκεψη
Από τη σύσκεψη

Σε νέα συγκέντρωση ενάντια στην «ενοικιαζόμενη εργασία» προχωρά το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ). Θα γίνει τη Δευτέρα 10 Φλεβάρη στις 2 μ.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Η νέα κινητοποίηση αποφασίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης του ΣΕΤΤΑ που έγινε στις 2 Φλεβάρη στην οποία μίλησε η Φιλιώ Παπαμιχαήλ, πρόεδρος του ΣΕΤΤΑ.

Στη σύσκεψη παρενέβη και ο Βασίλης Σταμούλης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. (Δείτε βίντεο εδώ)

Σημειώνεται ότι ανάλογη κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας είχε γίνει από το ΣΕΤΤΑ το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη.

Σε ανακοίνωση του το ΣΕΤΤΑ σημειώνει:

«Καμία απόλυση ενοικιαζόμενου εργαζόμενου. Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου τώρα.

Από την αρχή του χρόνου εκατοντάδες συνάδελφοί μας βρίσκονται σε καθεστώς τρομερής εργασιακής ανασφάλειας, αφού η διοίκηση των ΕΛΤΑ έχει προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις ενοικιαζόμενων εργαζόμενων ή σε ανανεώσεις των συμβάσεών τους για πολύ μικρό χρονικό διάστημα από 7 μέρες έως ένα μήνα. Παράλληλα κλείνει απροειδοποίητα καταστήματα, και ταχυδρομικά γραφεία σε όλη την Ελλάδα. Το παραπάνω θα έχει ως άμεση συνέπεια ενοικιαζόμενοι που εργάζονται σε αυτά να μείνουν άνεργοι και να αυξηθεί περαιτέρω η εντατικοποίηση στο μόνιμο προσωπικό.

Το Συνδικάτο μας έχει πάρει μια σειρά αγωνιστικές πρωτοβουλίες για αυτό το ζήτημα. Στις 21 Γενάρη έγινε μια πρώτη κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας και τη διοίκηση των ΕΛΤΑ. Που παρά τη δέσμευση του διευθυντή του υπουργείου, με ευθύνη της κυβέρνησης ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση με τον υπουργό ή τον γγ του υπουργείου.

Μετά την κινητοποίηση και τις συναντήσεις κάτω από την πίεση του κόσμου, βάλαμε και το ζήτημα των απλήρωτων μισθών των ενοικιαζόμενων συναδέλφων για τον μήνα Δεκέμβρη και οι μισθοί καταβλήθηκαν την επόμενη μέρα.

Μπορεί να μας δέχτηκαν επειδή τους πιέσαμε, μπορεί να πληρώσανε τα χρωστούμενα στους απλήρωτους συναδέλφους, αυτό είναι μια πρώτη νίκη και δείχνει ότι το μόνο που φοβούνται είναι η δική μας δύναμη.

Δεν τους δείχνουμε καμία εμπιστοσύνη, η δική μας δύναμη θα γίνει ο δικός τους φόβος.

Καμιά αναμονή, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας

Οργανώνουμε τον αγώνα μας, απέναντι στα σχέδιά τους για απολύσεις και εντατικοποίηση, απέναντι στα σχέδιά τους για το νέο Ασφαλιστικό, εμείς απαιτούμε δουλειά, μόνιμη και σταθερή για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και όχι ανεργία, σύνταξη φτωχοεπίδομα και ασφαλιστικό φορέα ανάλογα με την τσέπη και το ρίσκο που θα πάρουμε, οι ζωές μας δεν είναι παιχνίδι για τα συμφέροντά τους.

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!!!

Μετά τη σύσκεψη της Κυριακής είμαστε πιο δυνατοί, πιο οργανωμένοι. Τις επόμενες μέρες σε κάθε γραφείο, σε κάθε κατάστημα, να ηχήσει κάλεσμα κινητοποίησης. Ενοικιαζόμενοι, μόνιμοι, εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, σε κάθε εταιρεία του κλάδου, μπορούμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, ενωμένοι, οργανωμένοι στο συνδικάτο μας να δώσουμε απάντηση στη βίαιη επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας και να διεκδικήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να μετατραπούν τώρα οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα. Η επίθεση σήμερα στους συναδέλφους είναι ένα δείγμα για τα γενικότερα σχέδια για περικοπή προσωπικού και εντατικοποίηση στον κλάδο. Εξάλλου στο όνομα της εξυγίανσης, της ανταγωνιστικότητας έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα. Την κερδοφορία κρύβουν, που αυτή είναι η ουσία, και για αυτήν μας καλούν να κάνουμε θυσίες κάθε μέρα.

Ξεσηκωμός εδώ και τώρα!

Το συνδικάτο μας στηρίζει και πρωτοστατεί σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα, καλεί κάθε συνάδελφο να συμμετάσχει, να οργανωθεί στις γραμμές μας, να δυναμώσουμε ακόμα πιο πολύ, όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου ενιαία να απαντήσουμε στην επίθεση εργοδοσίας και κυβερνήσεων. Το συνδικάτο μας στηρίζει κάθε δίκαιο αγώνα των συναδέλφων του κλάδου, όπως αυτόν των συναδέλφων στη Γενική Ταχυδρομική και με όλες τις δυνάμεις μας θα συμμετέχει σε κάθε προσπάθεια και κινητοποίηση διεκδίκησης αυτών που μας αξίζουν. Καταγγέλλουμε ωστόσο τις δυνάμεις στο κίνημα που δεν λένε κουβέντα για όλα αυτά, ευαγγελίζονται την εργασιακή ειρήνη, κάτι που δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί οι εργοδότες μόνιμα τα κέρδη θα κυνηγάνε και θα κάνουν ό,τι μπορούν και εμείς το μεροκάματο κάθε μέρα και μας καλούνε να βάλουμε πλάτη και να κάνουμε θυσίες, καθησυχάζουν και καθηλώνουν τους εργαζόμενους για να μην αντιδράσουν στην επίθεση που δεχόμαστε, φτάνουν να νομιμοποιήσουν τον διαχωρισμό των εργαζομένων ανάλογα με την εργασιακή τους σχέση, αφού δεν τους γράφουν στα επιχειρησιακά σωματεία, είναι οι ίδιες δυνάμεις, της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, που υπέγραψε ΕΓΣΣΕ σε κατασκότεινα μεσάνυχτα χωρίς αυξήσεις για 3 χρόνια.

Συγκέντρωση Δευτέρα 10 Φλεβάρη, στις 14.00 στο υπουργείο Εργασίας

Ακόμα πιο δυναμικά συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Το ΣΕΤΤΑ απαιτεί:

  • Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΕΛΤΑ με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.
  • Αναγνώριση της προϋπηρεσίας στα δουλεμπορικά, ως προϋπηρεσία στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER.
  • Κατάργηση του θεσμού των franchise και των πρακτόρων, που λειτουργεί ως μέσο για να ρίχνουν οι μητρικές τους μισθούς.
  • Βαρέα και ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους στα Κέντρα Διαλογής και τη διανομή.
  • Χορήγηση μέσων ασφαλείας και τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς».