Παρασκευή 14/02/2020 - 19:20
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Όλοι στην απεργία της Τρίτης για να αποσυρθεί ο νόμος λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό

Στην τελική ευθεία για την 24ωρη απεργία της Τρίτης 18 Φλεβάρη για την Κοινωνική Ασφάλιση βρίσκονται Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα. Απαιτούν να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου - Βρούτση και ενάντια στην κυβερνητική προπαγάνδα που το συνοδεύει αλλά και στην απεργοσπαστική πρακτική της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, βάζουν στο προσκήνιο τη διεκδίκηση δημόσιας, υποχρεωτικής, καθολικής Κοινωνικής Ασφάλισης, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία απευθύνει το ΠΑΜΕ τονίζοντας πως «η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας ολόκληρη» και «οι εργαζόμενοι δεν πρέπει ν' αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Έχουμε ευθύνη απέναντι στην οικογένειά μας και στα νέα παιδιά που τα οδηγούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των εμπόρων της Υγείας».

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια. (Στις 10 π.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις). Στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Για τις συγκεντρώσεις της Αττικής δρομολογούνται πούλμαν. Απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πάνω από 60 πόλεις. (Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω)

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Απεργιακές αποφάσεις

Ήδη, απόφαση για 24ωρη απεργία έχουν πάρει:

Τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Άρτας, Β.Σ Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Κορίνθου, Λαμίας, Λάρισας, Λαυρίου - Αν. Αττικής, Λευκάδας, Λέσβου, Νάουσας, Πάτρας, Πειραιά, Πύργου, Σάμου, Τρικάλων, Φωκίδας και το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Χανίων

Οι Ομοσπονδίες: Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου Χάρτου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Λογιστών (ΠΟΛ), Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΑ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΟΣΝΙΕ), Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ), Ομοσπονδία Υπουργείου Γεωργίας, Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), Ενέργειας (ΠΟΕ), Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

Στον δημόσιο τομέα απεργία για τις 18 Φλεβάρη έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ καθώς και πλήθος από Ομοσπονδίες και Σωματεία του Δημοσίου.

Καλούν στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις καλούν, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η ΕΕΔΥΕ. Επίσης η Κίνηση Απόστρατων Αξιωματικών και η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα. Επίσης, τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 18 Φλεβάρη για το Ασφαλιστικό, αποφάσισαν Φοιτητικοί Σύλλογοι Πανεπιστημίων της Αθήνας, ανταποκρινόμενοι στο σχετικό κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλούν Ομοσπονδίες και Σωματεία αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Στην απεργιακή απάντηση καλούν η ΟΒΣΑ, οι Ομοσπονδίες Ξύλου, Υποδηματοποιών, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΠΟΣ ΟΑΕΕ), Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ) και Βιοτεχνικών Σωματείων Μυτιλήνης. Εξάλλου, μετά από πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων», ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου (ΕΣΗ) αποφάσισε το κλείσιμο των καταστημάτων από τις 11 π.μ. έως τις 14.00.

Από την πλευρά του και ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Όλγας και να διευκολύνουν τους εργαζόμενους που θέλουν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Στις απεργιακές συγκεντρώσεις καλεί και ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου «Ο Ερμής».

Σε συγκέντρωση την Τρίτη 18 Φλεβάρη στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) καλούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Η απεργία στις μεταφορές

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ αποφάσισαν 24ωρη απεργία στις 18 Φλεβάρη, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στα καράβια των λιμανιών Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου.

Σε 24ωρη απεργία την Τρίτη προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής. Συγκεκριμένα δεν θα κυκλοφορήσουν μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ.

Εκατοντάδες σωματεία στη μάχη σε όλη τη χώρα

Επιπλέον εκατοντάδες Σωματεία και Συνδικάτα αποφάσισαν απεργία μεταξύ των οποίων:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Αττικής, το Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Πειραιά, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Χαλκιδικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Θεσπρωτίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θήβας, το Συνδικάτο Εργατοτεχνικών Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών, Υπαλλήλων στις εταιρίες κατασκευής ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, το Σωματείο Οικοδόμων Ζακύνθου, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας - Φούρνων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Τρικάλων.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Καθαριστών Καθαριστριών Περιφέρειας Αττικής και Περιχώρων, το Συνδικάτο Καθαριστριών Πειραιά, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Νομού Ζακύνθου, το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Ιδιωτικού Δικαίου και ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων, το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Αργολίδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Λιβαδειάς, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου " Η ΕΝΟΤΗΤΑ", το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας (4ωρη στάση 09-13.00), το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, το Σωματείο Εργαζομένων στην Καθαριότητα των Σχολικών Κτιρίων Α' βάθμιας και Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, το Σωματείο Εργαζομένων Σούπερ Μάρκετ ΚΡΟΝΟΣ Ν. Αχαΐας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, το Περιφερειακό Σωματείο Εργαζομένων LIDL έδρα ΒΙ.ΠΕ Πατρών, το Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas - Παράρτημα Πατρών, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας.

Η Ένωση Λογιστών Περιφέρειας Αττικής, το Παράρτημα Ένωσης Λογιστών Πειραιά, η Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Λογιστών και Βοηθών Λογιστών Τρικάλων.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων (Παράρτημα Πειραιά), το ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων «Olympic Royal», το Σωματείο Εργαζομένων «ΖΑΦΟΛΙΑ», το Σωματείο Εργαζομένων «Crown Plaza», το Σωματείο Εργαζομένων «Intercontinental», το Σωματείο Εργαζομένων «Stanley», το Σωματείο Εργαζομένων «Novotel», το Σωματείο Εργαζομένων «Athens Marriott» (πρώην «Metropolitan»), το Σωματείο Εργαζομένων «Σελέκτ Σέρβις Πάρτνερ», το Σωματείο Εργαζομένων «HILTON», το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΒΑΡΝΙΜΑ ΑΕ» («ATHENS PLAZA»), το Σωματείο Εργαζομένων «SOFITEL», το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων ΠΕ Καβάλας και Θάσου, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας, η Ένωση Υπαλλήλων Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Ιωαννίνων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων νήσου Κω, το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας Ν. Κυκλάδων, το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου, το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων.

Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στην «First Data»

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής.

Το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου Αθήνας.

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Νηματουργία Βαρβαρέσος ΑΕ.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης, Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πετρούπολης, Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, ο Σύλλογος Εργαζομένων δήμου Χαϊδαρίου, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, το Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων Αιτωλ/νίας, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου, Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας και Φούρνων, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας, Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας (3ωρη στάση 10-13), Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Περάματος, Σωματείο οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Φυλής, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Φιλαδέλφειας, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λευκάδας, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Θεσπρωτίας, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ιωαννίνων, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Β. Εύβοιας

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, το Συνδικάτο γάλακτος τροφίμων ποτών Ημαθίας - Πέλλας, το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Τροφίμων και Ποτών Αχαΐας, το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Λάρισας, το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Τρικάλων, το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Βοιωτίας, το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Φθιώτιδας, το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Χανίων, το Σωματείο Εργαζομένων στην Α.Ε. "Αθηναϊκή Ζυθοποιία", το Σωματείο Εργαζομένων Ομίλου Νηρέας Ιχθυοκαλλιέργειες Ν. Ευβοίας, το κλαδικό Συνδικάτο εργαζομένων ποτών τροφίμων Ν. Αχαΐας.

Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (ΟΣΥ), η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (Τρόλεϊ), η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, το ΣΕΛΜΑ - ΜΕΤΡΟ, το Σωματείο Επαγγελματιών Υπαλλήλων Οδηγών και Εισπρακτόρων N. Λέσβου.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Σωματείο Θεάματος Ακροάματος (ΣΕΘΕΑ)

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριάσιου, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και των Κέντρων Υγείας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Τρικάλων, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου - Κέντρων Υγείας Τρικάλων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας.

Ακόμη, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ ΑΕ», ο Σύλλογος Βοηθών Φαρμακείου, Φαρμακοϋπαλλήλων και Εργατοϋπαλλήλων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ηπείρου, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Κεντρικής Μακεδονίας, το Συνδικάτο Φαρμάκου Βοιωτίας- Εύβοιας - Αυλώνας, το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Νομού Μεσσηνίας, το Σωματείο Εργαζομένων Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας,

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ, η ΠΕΜΕΝ, ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η ΠΕΕΜΑΓΕΝ, η ΠΕΝΕΝ, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, η Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, η Γενική Συνέλευση (17/2) του ΚΕΣΕΝ Μηχανικών.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων. Ο Σύλλογος ΕΤΕΠ ΕΜΠ

Επίσης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, το Νομαρχιακό Τμήμα Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ, το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρία «Κτιριακές Υποδομές», ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Σάμου, ο Σύλλογος ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, ο Σύλλογος Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ.

Επιπλέον καλούν, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας ν. Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος», η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Πελοποννήσου (ΣΕΕΝΠ).

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου Ευβοίας, το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας.

Ακόμα καλούν, σωματεία των εκπαιδευτικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και συγκεκριμένα: Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών, οι ΣΕΠΕ «Σωκράτης», «Ρόζα Ιμβριώτη», «Γ. Σεφέρης» και οι ΕΛΜΕ Α' και Δ' Θεσσαλονίκης, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λήμνου - Αγ. Ευστρατίου, ο Σύλλογος Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού στο ΕΜΠ αλλά και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Ιωαννίνων «Ρόζα Ιμβριώτη», το Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων - Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης - Βόρειας Ελλάδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ν. Αιτωλοακαρνανίας, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας - Φούρνων, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης.

Παράλληλα καλούν, το Σωματείο Εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων Άβάθμιας και Β' βαθμιας εκπαίδευσης των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, το Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων Αιτωλοακαρνανίας.

Επιπλέον στις απεργιακές κινητοποιήσεις καλούν:

Ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών κι Εμπόρων δήμου Αθήνας, η Ένωση Μηχανοξυλουργών Επιπλοποιών Ν. Λάρισας, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου, ο Σύλλογος Συνταξιούχων δήμου Καρύστου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζακύνθου, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Σερρών, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Λάρισας, η Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων, ο Ενωτικός Δημοκρατικός Συνδυασμός Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών ΕΝ, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, το «Αγωνιστικό Μέτωπο» στην ΟΤΟΕ το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας.

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος της ΟΓΕ), οι συνδικαλιστές και εκλεγμένοι σε ΔΣ από το Νομαρχιακό Τμήμα Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ, τους ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας, το ΣΕΠΕ Κιλκίς, το ΣΕΠΕ Παιονίας, την ΕΛΜΕ Κιλκίς, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - Δημοσίου ΟΑΕΕ επ. Λιβαδειάς, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Χανίων, Αγροτικοί Σύλλογοι των πρώην Δήμων Κρυονεριδας, Βάμου, Άρμενων, Κολυμπαρίου, Βουκολίων, Μύθημνας και οι Σύλλογοι Καϊνάς, Μεσκλών, Παλαιών Ρούμματων, Έλους, Αμυγδαλοκεφαλιού, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, ο Σύλλογος Γυναικών Χαλκίδας, ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας, ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, η Αγωνιστική Συσπείρωση Φυσικοθεραπευτών, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η Ενότητα», η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων, η ΔΑΣ ΟΤΑ Κέρκυρας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου, Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Σιδηροδρομικών, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ικαρίας.

Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων για τις 18 Φλεβάρη που έχουν οριστεί μέχρι σήμερα, είναι:

Αθήνα: Στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια.

Πειραιάς: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Θεσσαλονίκη: Στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Αγρίνιο: Στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Αίγιο: Στις 10 π.μ., στην Τρίγωνη Πλατεία.

Αλεξανδρούπολη: Στις 11 π.μ., στο δημαρχείο.

Αμαλιάδα: Στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Άμφισσα: Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Λαού.

Άργος: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγ. Πέτρου.

Βέροια: Στις 11 π.μ., στην πλατεία Ωρολογίου.

Βόλος: 11.00 π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Γιάννενα: Στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Γιαννιτσά: Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία ΕΠΟΝ - πεζόδρομος.

Γρεβενά: Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Λαχαναγοράς.

Δράμα: Στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Έδεσσα: Στις 10.30 π.μ., στους Μικρούς Καταρράκτες.

Ελασσόνα: Στις 10.30 π.μ., απέναντι από το Ταχυδρομείο.

Ελευσίνα: Στις 12 μ., στην πλατεία Ηρώων.

Ζάκυνθος: Στις 10.30 π.μ. στη Νομαρχία.

Ηγουμενίτσα: Στις 10 π.μ. στον ΟΤΕ.

Ηράκλειο: Στις 10 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας.

Θάσος: Στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία Λιμένα.

Θήβα: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Ικαρία: Στις 12 μ. στην πλατεία Ευδήλου.

Καβάλα: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη.

Καλαμάτα: Στις 10 π.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Καρδίτσα: Στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Κάρυστος: Στις 10:30 π.μ. στην πλατεία.

Καστοριά: Στις 10.30 π.μ., έναντι παλιάς Νομαρχίας.

Κατερίνη: Στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Κέρκυρα: Στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Κεφαλονιά: Στις 10.30 π.μ., στο Αργοστόλι (έξω από το ΕΚΚΙ).

Κιλκίς: Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ειρήνης.

Κοζάνη: Στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Κομοτηνή: Στις 11 .μ., στην κεντρική πλατεία.

Κόρινθος: Στις 10.30 π.μ., στον πεζόδρομο Πυλαρινού - Εθνική Τράπεζα.

Κως: Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

Λαμία: Στις 10 το πρωί στην πλατεία Πάρκου.

Λάρισα: Στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Λευκάδα: Στις 10 π.μ., στον Αγ. Μηνά.

Λήμνος: Στις 10.30 π.μ., στο λιμάνι Μύρινας.

Λιβαδειά: Στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία (Εθνικής Αντίστασης).

Μυτιλήνη: Στις 11 π.μ. στην πλ. Σαπφούς.

Νάξος: Στις 11 π.μ. στο παλιό Δημαρχείο

Νάουσα: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία.

Ναύπακτος: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Ξάνθη: Στις 11.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Ορεστιάδα: Στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Πάτρα: Στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Πρέβεζα: Στις 9 π.μ. προσυγκέντρωση στο Φόρο για συγκέντρωση στα JUMBO στις 10 π.μ.

Πολύγυρος: Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου.

Πύργος: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία ΟΤΕ

Ρέθυμνο: Στις 10.30 π.μ. στο Δημαρχείο.

Ρόδος: Στις 11 π.μ. στην πλατεία Κύπρου.

Σάμος: Στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Σαντορίνη: Στις 11 π.μ., στην πλ. Φηρών.

Σέρρες: Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

Τρίκαλα: Στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Τρίπολη: Στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πετρινού.

Φλώρινα: Στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Χαλκίδα: Στις 11 π.μ. στο πάρκο του Βούρκου (προσυγκέντρωση Συνδικάτων της Εύβοιας στις 10 π.μ. στην πλατεία Αγοράς).

Χανιά: Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Χίος: Στις 10 π.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς.