Κυριακή 16/02/2020 - 19:18
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»

Κήρυξε ομόφωνα στάση εργασίας για τις 18 Φλεβάρη - Καταγγέλλει την απεργοσπαστική στάση ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ

Το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» κήρυξε ομόφωνα 4ωρη στάση εργασίας για την Τρίτη 18 Φλεβάρη και καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στο Βόλο, στην πλατεία Πανεπιστημίου, στις 11 το πρωί.

Η στάση θα γίνει τις εξής ώρες:

--Για όσους δουλεύουν 06.00 - 14.00, στάση εργασίας από 10.00 έως 14.00.

--Για όσους δουλεύουν 07.00 - 15.00, στάση εργασίας από 11.00 έως 15.00.

Το Συνδικάτο τονίζει ότι η στάση γίνεται γιατί η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) αρνήθηκε να κηρύξει 24ωρη απεργία.

Η στάση εργασίας καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες, βιοτεχνίες, μηχανουργεία μετάλλου ανεξαρτήτου ειδικότητας και σχέσης εργασίας (αορίστου, εργολαβικοί, μπλοκάκι).

Το Συνδικάτο αναφέρει στο κάλεσμά του:

«Η στάση γίνεται με αίτημα την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης γιατί:

--Διατηρούνται για όλους τα απάνθρωπα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ή στα 62 με 40 (!) χρόνια υπηρεσίας, δηλαδή το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν μαζί ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Μας θέλουν από τη δουλειά στον τάφο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα συναδέλφου μας 61 ετών που πέθανε τις προηγούμενες μέρες στο χώρο εργασίας του, στη Χαλυβουργία. Πώς να αντέξει κανείς σ’ αυτή την ηλικία μέσα στο καμίνι της Χαλυβουργίας;

--Ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος.

--Με το νέο νόμο καταργούνται οριστικά η 13η και 14η σύνταξη.

--Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης με μόνη εγγύηση την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ.

--Ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη κατάργηση των ΒΑΕ.

Κηρύξαμε στάση εργασίας γιατί η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΒ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) αρνήθηκε να κηρύξει 24ωρη απεργία, όπως έχουν κάνει εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα με ομόφωνες αποφάσεις.

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι είναι οι καλύτεροι υπηρέτες της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της, μαζί με την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που δικαιολογημένα οι εργαζόμενοι ονομάζουν "συνδικαλιστική μαφία".

Το βαρέλι της υποταγής τους δεν έχει πάτο. Ντροπή και αίσχος! Καλούν τους εργάτες του Βόλου να γίνουν απεργοσπάστες τη στιγμή που σε όλη την Ελλάδα χιλιάδες εργαζόμενοι θα απεργούν με αίτημα την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου Βρούτση - Κατρούγκαλου.

Το Συνδικάτο μας στεκούμενο στο ύψος των περιστάσεων, κήρυξε ομόφωνα στάση εργασίας η οποία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες, βιοτεχνίες, μηχανουργεία μετάλλου ανεξαρτήτου ειδικότητας και σχέσης εργασίας (αορίστου, εργολαβικοί, μπλοκάκι).

Διεκδικούμε:

  • Δημόσια, δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού.
  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες. Στα 55 και 50 αντίστοιχα στα ΒΑΕ.
  • Όλος ο κλάδος του μετάλλου στα ΒΑΕ, ούτε σκέψη για κατάργηση.
  • Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της.

Όλοι στη στάση εργασίας.

Όλοι στη συγκέντρωση στις 11.00, στην πλατεία Πανεπιστημίου».