Σάββατο 28/03/2020 - 21:09
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δυναμώνουμε τη φωνή μας απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας

Την τακτική της εργοδοσίας επιχείρησης στο χώρο της εστίασης, η οποία, ρίχοντας το μπαλάκι στους εργαζόμενους για τις αντεργατικές κινήσεις που σχεδιάζει, «με μαζικό sms ανακοινώνει στους εργαζόμενους ότι έχουν την ελευθερία να αποφασίσουν ποιος θα δουλέψει νυχθημερόν μέσα στην πανδημία και ποιος θα την βγάλει με τα επιδόματα» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Παράρτημα Νοτίων Προαστίων του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. «Η απάντηση και σε αυτή την περίπτωση είναι ξεκάθαρη», τονίζει το Σωματείο. «Επιλογή στη σφαγή των δικαιωμάτων μας δεν υπάρχει!».

Στην Ήπειρο μετά από καταγγελίες εργαζομένων ότι επιχείρηση ιχθυοκαλλιέργειας ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μπαράζ απολύσεων, συνολικά πάνω από 15 άτομα, και στο κλείσιμο του συσκευαστηρίου στη Θεσπρωτία,κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 27 Μαρτίου περιοδεία και παρέμβαση στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας. Έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση και θα προβεί σε όλες τις ενέργειες που χρειάζεται για να προασπισθούν υγεία, εργασία και όλα τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο Ιχθυοκαλλιεργειών Τροφίμων και Ποτών του νομού, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας και την κλαδική Ομοσπονδία.

Το Σωματείο εργαζόμενων στο τομέα του Φυσικού Αερίου - υποστήριξη ΔΕΠΑ (ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ) σε ανακοίνωση αναφέρει πως είναι σε ετοιμότητα για δράση και παρέμβαση ώστε να μην μείνει κανείς απροστάτευτος απέναντι στην κρατική και την εργοδοτική αυθαιρεσία μέσα σ’ αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες της επιδημίας του κορονοϊού. Σημειώνει πως εργοδοσία και κυβέρνηση ματώνουν τους εργαζόμενους σε καθεστώς βαρδιών σε χώρους δουλειάς του κλάδου με ατελείωτα 12ώρα ώστε να υπάρχουν εφεδρικές βάρδιες που δεν φτάνουν.

«Για τις απαράδεκτες μετακινήσεις συναδέλφων και τις μεθοδεύσεις για την κατάργηση του Υποκαταστήματος της Αριδαίας» κάνει λόγο η Δημοσιουπαλληλική Ενότητα ΙΚΑ και ζητά άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ να μην συγχωνευθούν - κλείσουν υποκαταστήματα, να μην καταργηθεί το Υποκατάστημα της Αριδαίας.