Παρασκευή 17/04/2020 - 22:17
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

Καταγγέλλει ότι σούπερ μάρκετ άνοιξαν την Παρασκευή 6 ώρες νωρίτερα από το καθορισμένο ωράριο

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου καταγγέλλει ότι για άλλη μια φορά οι Ροδίτες ιδιοκτήτες των μεγάλων σούπερ μάρκετ της Ρόδου καταστρατήγησαν το ωράριο των καταστημάτων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα ανοίξουν αυστηρά στις 13.00 μ.μ -19.00 μ.μ. και άνοιξαν σε βάρος των εργαζομένων τους από νωρίς το πρωί ενώ την ίδια στιγμή όλα τα άλλα καταστήματα των μεγάλων αλυσίδων παρέμειναν κλειστά τηρώντας το ωράριο.

«Για άλλη μια φορά οι Ροδίτες επιχειρηματίες στο εμπόριο μπαίνουν μπροστά κάνοντας τον λαγό για την κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων ,όσα τους έχουν απομείνει βάζοντας στόχο το ωράριο εργασίας όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα» τονίζει το Σωματείο, επισημαίνοντας ότι «έχοντας καταγγελίες από προηγούμενες ημέρες για αυτό που θα γινόταν έβγαλε και ανακοίνωση στις 16 -4-2020 προειδοποιώντας ότι θα παρέμβει σε τέτοιες συμπεριφορές».

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου έκαναν παρέμβαση στα συγκεκριμένα καταστήματα, στα σούπερ μάρκετ «ΠΑΠΠΟΥ», «ΤΣΙΣΙΜΟΙΡΗ», «ΚΡΗΤΙΚΟΣ», «BAZAR», «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» (franchise στο Παραδείσι) και κατάφεραν μετά και από παρέμβαση της αστυνομίας να αναστείλουν την λειτουργία τους εκείνη την ώρα.

«Δεν θα ανεχτούμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και οποιαδήποτε τρομοκράτηση τους θα μας βρουν μπροστά τους» τονίζει το Σωματείο, καλώντας τους υπεύθυνους (Αποκεντρωμένοι Διοίκηση, Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, Επιθεώρηση Εργασίας, Αστυνομία) να αναλάβουν τις ευθύνες τους.