Τρίτη 12/05/2020 - 11:27
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

Ζητούν να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

Την αλλαγή του καθεστώτος εργασίας από εθελοντική προσφορά σε σχέση εξαρτημένης εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία, μόνιμη και σταθερή εργασία με συλλογική σύμβαση που να καλύπτει τις ανάγκες, κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στα σχολεία της χώρας με νέες προσλήψεις και να ληφθούν μέτρα της ατομικής τους προστασίας, ζητά με ανακοίνωσή του το Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων Ν. Καβάλας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε από την πανδημία του κορονοϊού, μέσα σε όλα που έχουμε να παλέψουμε όπως όλος ο κόσμος, εμείς οι σχολικοί τροχονόμοι αντιμετωπίζουμε και τις επιπτώσεις που απορρέουν από την εργασιακή μας σχέση. Από τη στιγμή που μετά από 20 και πλέον χρόνια εργασίας, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες και χωρίς να μας παρέχουν μέσα ατομικής προστασίας, συνεχίζουν να μας έχουν με το τον απαράδεκτο καθεστώς του "εθελοντή", αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία μέριμνα και προστασία για μας, λόγω του κλεισίματος των σχολείων. Μας έχουν κόψει και αυτή την ελάχιστη αποζημίωση των 176 ευρώ που αμειβόμαστε που το βαφτίζουν ως "έξοδα μετακίνησης", ούτε μπορούμε να ενταχθούμε στο έκτακτο επίδομα, αφού όλα αυτά τα χρόνια εργαζόμαστε χωρίς να δικαιούμαστε Ασφάλιση και δεν κολλάμε ένσημα.

Επίσης, αυτό το διάστημα δεν υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση για όλους τους συναδέλφους, αλλά διαφοροποιείται από Δήμο σε Δήμο ανάλογα με τις προθέσεις του καθενός. Βλέπουμε στη συντριπτική πλειοψηφία, οι δημοτικές αρχές, κάποιες ακόμη και από τα μέσα Μάρτη, να έχουν σταματήσει τη μισθοδοσία μας. Υπάρχουν όμως και θετικά παραδείγματα, όπως στο Δήμο Πάτρας που αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες μας συνεχίζουν να μας καταβάλλουν το "μισθό μας".

Φυσικά και δεν θα είχαμε τέτοιου είδους προβλήματα, αν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές δεν "σφυρίζανε αδιάφορα" και είχαν ικανοποιήσει το βασικό μας αίτημα να μετατραπούν οι εργασιακές μας σχέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μιας και αποδεδειγμένα καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς θέσεις και ανάγκες. Κάτι το οποίο κατάφεραν και το κέρδισαν οι συνάδελφοί μας στην Κύπρο.

Καλούμε και το Δήμο Καβάλας να ακολουθήσει το παράδειγμα των δημοτικών αρχών της Ελασσόνας, Ημαθίας, Καλαμάτας και Αχαΐας και να μεταβιβάσουν τα αιτήματά μας στην ΚΕΔΕ.

Συνεχίζουμε σταθερά να διεκδικούμε:

  1. Την αλλαγή του καθεστώτος εργασίας μας από εθελοντική προσφορά που ισχύει μέχρι σήμερα, σε σχέση εξαρτημένης εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μιας και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία.
  2. Μόνιμη και σταθερή εργασία με συλλογική σύμβαση που να καλύπτει τις ανάγκες μας.
  3. Κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στα σχολεία της χώρας με νέες προσλήψεις.
  4. Μέτρα ατομικής προστασίας».