Δευτέρα 25/05/2020 - 11:06
ΜΑΡΟΥΣΙ

Κινητοποίηση των εργαζομένων της «ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ» ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της «ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ» στο Μαρούσι, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι από το εργοστάσιο στα Οινόφυτα Βοιωτίας, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας τους, αντιδρώντας στην απόφαση της εργοδοσίας να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο.

Οι εργαζόμενοι, και με αυτή τους την κινητοποίηση, δίνουν αγωνιστική απάντηση στην απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο κατασκευής μετασχηματιστών στα Οινόφυτα στις 31 Οκτώβρη, πετώντας στο δρόμο 100 περίπου οικογένειες. Διεκδικούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα, με ομόφωνη απόφαση Γενικής Συνέλευσης, έχουν απορρίψει τις προτάσεις της εργοδοσίας, που τους καλεί να επιλέξουν μέχρι τις 8 Ιούνη τον τρόπο που θα απολυθούν.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν ο Γιώργος Πέρρος από την ΕΓ του ΠΑΜΕ, καθώς και αντιπροσωπείες των Συνδικάτων Μετάλλου Αττικής και Βοιωτίας, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος, Τύπου - Χάρτου και από τους Συλλόγους Γυναικών Αμαρουσίου και Πεύκης.

Στην κινητοποίηση απηύθυναν χαιρετισμό εκφράζοντας τη στήριξη τους στον αγώνα των εργαζομένων και τονίζοντας την ανάγκη αυτός να συνεχιστεί ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου του παραρτήματος Αθήνας Παναγιώτης Βασιλός, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου Χάρτου Θανάσης Φωτόπουλος, ο Σάββας Σαξανίδης μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος και η Αντωνία Μακρή εκλεγμένη με τη ΔΑΣ από το επιχειρησιακό Σωματείο Siemens.