Τετάρτη 10/06/2020 - 08:13
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Νέες κινητοποιήσεις σήμερα - Στην Αθήνα συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Από την κινητοποίηση στην Αθήνα στις 4 Ιούνη 2020
Από την κινητοποίηση στην Αθήνα στις 4 Ιούνη 2020

Νέες συγκεντρώσεις την Τετάρτη 10 Ιούνη διοργανώνουν εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία.

Διεκδικούν: Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου. Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών.

Στην Αθήνα το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας καλεί ακόμα η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό Ηρακλείου.

Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις

Στην Σάμο, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ., στην Ένωση Ξενοδόχων Σάμου, στο Πυθαγόρειο. Την κινητοποίηση στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

- Στην Αμαλιάδα, το Σωματείο Εργαζομένων στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Κάστρου και περιφέρειας καλεί στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία του Κάστρου.

- Στη Ζάκυνθο, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου καλεί στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σολωμού, με αφορμή την καταληκτική ημερομηνία των επαναπροσλήψεων των εποχικών εργαζομένων στο νησί. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου.

- Στην Κεφαλονιά, το Σωματείο Εργαζομένων στα Τουριστικά - Επισιτιστικά Επαγγέλματα Κεφαλονιάς - Ιθάκης καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 π.μ., στη γέφυρα Δεβοσέτου στο Αργοστόλι.

- Στα Χανιά, στις 7 μ.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς καλεί η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων.

- Στην Κέρκυρα, το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Κέρκυρας καλεί σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Iούνη, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.