Παρασκευή 12/06/2020 - 20:17
ΚΩΣ

Συγκέντρωση των εργαζομένων του Επισιτισμού - Τουρισμού στο χωριό της Κεφάλου

Από την συγκέντρωση στην Κέφαλο της Κω
Από την συγκέντρωση στην Κέφαλο της Κω

Συγκέντρωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιούνη στο χωριό της Κεφάλου.

Στην ομιλία της η Ιωάννα Λάμπρου, πρόεδρος του Σωματείου, αναφέρθηκε στην απελπιστική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο Τουρισμό αφού, όπως σημείωσε, βρισκόμαστε μέσα Ιούνη και είμαστε χωρίς κανένα εισόδημα, ενώ οι μεγάλοι τουριστικού όμιλοι έχουν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, χρηματοδοτήσεις και φυσικά έτοιμο φθηνό εργατικό δυναμικό με βάση της ΠΝΠ που πέρασαν το προηγούμενο διάστημα.

Η επιστροφή στην κανονικότητα της ΝΔ σημαίνει, συνέχισε, ότι οι εργαζόμενοι στο Τουρισμό πρέπει να ζήσουν με 9 ευρώ τη μέρα. Η απάντηση των εργαζομένων απέναντι στη χαμοζωή που μας ετοιμάζουν, βρίσκεται στην οργάνωση στο σωματείο, στη συμμετοχή, στη διεκδίκηση με βάση τις ανάγκες τους.

«Να μη θυσιαστούμε άλλη μια φορά για τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας. Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα, να πληρώσει τώρα κράτος και εργοδοσία. Καμία απόλυση. Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στον Τουρισμό. Καμία μείωση μισθού, τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Επίδομα ανεργίας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις στα 600 ευρώ, στελέχωση του Νοσοκομείου Κω και του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας με μόνιμο προσωπικό, τώρα», κατέληξε. (διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία)