Κυριακή 05/07/2020 - 10:02
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες του λαού - Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα για τις διαδηλώσεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων και φορέων ενάντια στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με στόχο να μπει στο «γύψο» το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

«Με το άθλιο αυτό νομοσχέδιο, που το περιεχόμενό του αποτελεί σταθερό και διαχρονικό πόθο των επιχειρηματικών ομίλων, δίνεται από την κυβέρνηση η δυνατότητα στην αστυνομία να "εκτιμάει" με βάση μια σειρά από έννοιες και διατάξεις - λάστιχο το κατά πόσο έχουν τα εργατικά συνδικάτα, οι μαζικοί φορείς και τα κοινωνικά κινήματα, το δικαίωμα να διαδηλώνουν» σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Πύργου.

«Ο βασικός στόχος τέτοιων αυταρχικών κατασταλτικών μέτρων είναι το ίδιο το εργατικό, ταξικό κίνημα», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας.

«Να πάρουν πίσω το κατάπτυστο νομοσχέδιο που τους ζήτησε η μεγαλοεργοδοσία. Ακόμα και αν το ψηφίσουν αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά και θα φροντίσουμε εμείς για αυτό» τονίζει ο Κερκυραικός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

«Η κυβέρνηση είναι όμως βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι αυτό το χουντικής έμπνευσης κατασκεύασμα θα εφαρμοστεί και θα νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση» σημειώνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

«Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τις διαδηλώσεις», απαιτεί ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η Ενότητα».

«Το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!», σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου και ΝΠΙΔ Ν. Αχαϊας.

««Πρόκειται για ένα νόμο χουντικής προέλευσης που κινείται στα πλαίσια της λογικής “αποφασίζουμε και διατάσουμε”» υπογραμμίζει σε ψήφισμα της η Γενική Συνέλευση του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πάτρών και Περιχώρων και τονίζει “ότι θα μείνει στα χαρτιά”

«Δεν πρόκειται να συμμορφωθούμε με τας υποδείξεις» τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Ν. Μεσσηνίας και επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο «έχει στόχο να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις, ειδικά της νεολαίας, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”».

Σε ξεσηκωμό καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και τονίζει ότι οι ανάπηροι και οι γονείς τους έχουν κάθε λόγο να συμβάλλουν ώστε να μείνει στα χαρτιά το χουντικής έμπνευσης τερατούργημα της κυβέρνησης.

Στην «καταδίκη του νομοσχεδίου λαιμητόμου των εργατικών-λαϊκών-συνταξιουχικών διαδηλώσεων και αγώνων», προχωρά η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Φωκίδας, ζητώντας την απόσυρσή του.

Με πρόσχημα την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας πεζών και αυτοκινήτων ,θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου όμως υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο σημειώνει το Σωματείο Συνταξιούχων Χίου στον ΕΦΚΑ.

«Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά τους! Ο εργαζόμενος λαός θα κάνει το νομοσχέδιο, κουρελόχαρτο!» τονίζει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Καβάλας.

«Δε θα περάσει η σιγή νεκροταφείου! Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και στις εργοδοτικές ενώσεις ότι οι εργάτες θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν πιο μαζικά και αποφασιστικά. Είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας» τονίζουν το Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας “Η Ενσωμάτωση” και ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Καβάλας.

«Δηλώνουμε ξεκάθαρα στην κυβέρνηση, ότι θα πάρει ηχηρή απάντηση μέσα από την οργανωμένη μας απειθαρχία στους κατάπτυστους σχεδιασμούς της» σημειώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού.

«Το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά, δε θα το εφαρμόσουμε» επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker.

«Το νομοσχέδιο αποτελεί έναν επιπλέον σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα μέτρων έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, που προώθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις - με τη σημερινή να προχωράει παραπέρα - για να στηρίξουν την επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών - λαϊκών αναγκών» τονίζει σε ομόφωνο ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων Περιστερίου.

«Οι εργαζόμενοι να ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα» καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής «Ο Βύρων»

«Οι εμπνευστές αυτού του τερατουργήματος να γνωρίζουν πως το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω» τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης»

Μπαίνει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία, γιατί ετοιμάζουν νέο τσεκούρι στα δικαιώματα τονίζει ο Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου.

«Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων» τονίζει ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης. «Το νομοσχέδιο δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη!! Δυναμώνουμε τους αγώνες μας απέναντι στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, για τη ζωή που αξίζει, σε εμάς και τα παιδιά μας» υπογραμμίζει.

«Δεν αποτελεί για εμάς τυχαίο γεγονός, η χρονική συγκυρία που η κυβέρνηση νομοθετεί το συγκεκριμένο τερατούργημα. Αποδεικνύεται ότι παίρνει προκαταβολικά τα μέτρα της, μπροστά στο φόβο των λαϊκών αγώνων που σίγουρα θα φουντώσουν το επόμενο διάστημα», σημειώνει το Σωματείο Οδηγών, Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, υπογραμμίζοντας ότι «το δικαίωμα να μπορούν οι εργαζόμενοι να απεργούν, να διαδηλώνουν το κέρδισαν με αγώνες και θυσίες! Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε! Θα πολεμήσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες των οικογενειών μας!».

Το νομοσχέδιο καταδικάζει το Σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΝΕΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε» νομού Αττικής.